Bodite kreativni in izberite zanimivo hrano; ne držite se vedno le ene kuhinje. Okusne jedi najdemo po vsem svetu in dodate jih lahko tudi vaši pogostitvi. Uporabite sveža živila in uravnovesite močne okuse s preprostimi dodatki ter ne pozabite dodati vsaj ene ali dveh nizkokaloričnih vegetarijanskih ponudb. Predjedi pa tudi niso nujno hladne, saj jih lahko pogrejete v mikrovalovni pečici.

veggie_apetizer.jpg

Raznolika ponudba

Izbire naj bo dovolj za vse okuse. Za majhna srečanja od osem do deset gostov so najbolj primerne tri ali štiri vrste predjedi, če pa imate več obiskovalcev (do 45 gostov), načrtujte šest vrst predjedi. Za več kot 45 gostov jih ponudite osem vrst. Da bo hrana čim bolj raznolika, ponudite naslednje kategorije živil, ki jih kombinirate s kruhom ali pecivom: meso, morske sadeže, sir, zelenjavo in sadje.

Pri pripravljanju obloženih kruhkov mislite na vizualni učinek. Ko živila združujete, ustvarite barvne kontraste, ki so prijetni za oko. Izogibajte se živilom, ki se hitro pokvarijo, porjavijo ali uvenejo, saj morate računati, da bodo nekaj časa stala na mizi.

poker_party_appetizers_0506_xl_large.jpg

Razmislite o tem, kaj imajo radi vaši gostje in mislite tudi na praktičnost. Jedi naj ne bodo preveč mastne, ampak enostavne, tako da jih lahko jemljete z rokami.

Pijača

Ponudite več vrst nealkoholnih in alkoholnih pijač (lahko se omejite le na vino in pivo). Postrezite šampanjec ali koktajle, na primer, margarito, Voznikom in vsem tistim, ki ne pijejo alkohola, ponudite različne osvežilne brezalkoholne pijače, kot so sokovi, voda ali domača limonada.

Priprava predjedi

Pripravite jedi, ki so okusne, enostavne in hitre za pripravo. Izogibajte se jedem, ki zahtevajo natančne in dolgoročne priprave. Veliko hrane lahko pripravite vnaprej, uporabite pa tudi zamrznjena živila. Glejte le na to, da boste dokončane predjedi postavili v hladilnik do prihoda prijateljev. Ni treba, da pojedino pripravite sami. Za pomoč prosite prijatelje ali družinske člane.

apetizer_desert.jpg

Če bo vaša zabava vključevala alkohol, računajte, da boste potrebovali kar nekaj obloženih kruhkov, zato jih pripravite dovolj. Nekaj hrane imejte tudi v rezervi, na primer krekerje, oreščke, bombone, olive, prekajeno meso in zelenjavo.