Bela ustvari vtis prostornosti

Bela je nevtralna barva, ki ustvari vtis večjega prostora, kar je uporabno predvsem v majhnih stanovanjih ali hišah. Vendar pa je bela uporabna tudi takrat, ko želimo poudariti določene elemente v notranjem oblikovanju. Lastniki skandinavske hiše na fotografijah so si želeli nečesa, kar bi pritegnilo pozornost, zato so se odločili za industrijske detajle.

industrial_vintage_interior_design1.jpg

Visok strop in veličina soban še dodatno pripomoreta k osupljivemu učinku. Tudi tla so bela, razen v spalnici, kjer so na tleh talne obloge v mehkih zelenih tonih, in na hodniku, kjer najdemo kombinacijo ploščic različnih barv. Barve v tej hiši so večinoma mehke in pastelne.

Vintage pohištvo

Ko gre za pohištvo, so se opremljevalci odločili za kovinske kose, nekateri predmeti so tudi reciklirani ali ročno narejeni, največ pohištva pa je v vintage slogu. Lepo jih dopolnjujejo starinski detajli in industrijski elementi.

industrial_vintage3.jpg

Kot vidite na fotografijah, je notranjim oblikovalcem uspelo ustvariti hišo z osebnostjo in značilnim videzom. To ni niti značilna tradicionalna hiša niti izključno sodobna. Videti je, da gre za posrečeno kombinacijo več različnih slogov, med katerimi sta vintage in industrijski najopaznejša.

Več fotografij tega prav posebnega doma pa si oglejte v naši fotogaleriji.