Čiščenje

Najprej je treba odstraniti umazanijo, mastne madeže ter staro barvo, če se ta kruši. Če boste stene umili, morate počakati nekaj ur, da se barva dodobra posuši. Preden začnemo pleskati, je treba zapolniti tudi razpoke in prazna mesta. Manjše razpoke zapolnimo s kitom, večje pa z malto.

arollerboy.jpg

Pleskanje

Preden začnete pleskati, se prepričajte, da je barva dobro premešana. Barvo nanašajte z visoko kakovostnimi čopiči in valjčki. Temperatura v sobi naj bo med 10 in 30 stopinj. Barve potrebujejo različno dolgo časa, da se posušijo. Večina sten bo na dotik suha že kakšno uro po koncu pleskanja.

paint_roller_634433472422577185_3.jpg

In še enkrat... čiščenje

Ko končate z barvanjem, morate seveda počistiti. Orodje, torej čopiče in valjčke, sperite s toplo milnato vodo in jih dodobra posušite, preden jih pospravite. Če vam je ostalo kaj barve v posodicah, jih dobro zaprite. Pokrovčke označite, da boste vedeli, kjer ste to barvo uporabili. Če boste morali kasneje popravljati barvo na stenah, boste vedeli, katera pločevinka je prava. Tudi če se vam barva posuši in ne bo uporabna, boste vsaj po imenu in številki vedeli, katero morate kupiti.