V stanovanju so postavljeni kosi pohištva iz ivernih plošč, tla pa so za kontrast betonska. Iverne plošče pridobivajo s stiskanjem lesenih sekancev in lepila pod visokim pritiskom, odlikujejo pa jih trpežnost, čvrstost, odpornost na visoke temperature in enostavna končna obdelava. Betonska tla so arhitekti izbrali zato, ker so trajna, odporna, razmeroma poceni in privlačnega videza.

Stanovanje v dneh nadstropjih

Arhitekti so pri prenovi melbournskega stanovanja povsem reorganizirali bivalne prostore. Dnevna soba, kuhinja in jedilnica so zdaj v spodnjem nadstropju, medtem ko so v dodatni zgornji etaži spalnice, dve kopalnici in delovna soba. Prostori so odprti in imajo kar najmanj vrat in zidov. Zaradi tega so na določenih mestih postavili odsevne steklene površine, ki so vgrajene v pročelje omar.

edwards_moore_6.jpg

Dnevna soba s kuhinjo in jedilnico

Na levi strani dnevne sobe stoji ob steni široka iverna omara s knjižnimi policami, ki sega od tal pa vse do stropa in čez celo površino stene. Tu najdemo polico za knjige, v katero je vgrajena pasja utica za hišnega ljubljenčka. V tem delu prostora je ob oknu postavljena rumena sedežna garnitura in nenavadna steklena klubska mizica črne barve. Miza v jedilnici je bela in minimalistična, stoli okoli nje pa so raznoliki in med seboj različni. Kuhinjske omarice so v celoti izdelane iz ivernih plošč, iz katerih je tudi manjši kuhinjski otok z belim pultom.

edwards_moore_kitchen_vss.jpg

Spalnice, delovna soba in kopalnici

V osrednji spalnici s pogledom na kopalnico so omare prav tako narejene iz ivernih plošč, iz njih pa je tudi široka pregradna stena, ki ločuje hodnik od spalnice. Postelja je lesena, vendar bele barve, da prostor ni videti prenatrpan.

edwards_moore_thumb_525xauto_20916.jpg

Poleg privlačnega pogleda na bazen v bližini večstanovanjskega objekta se iz bivalnih prostorov odpre tudi razgled proti nebu, zahvaljujoč visokim oknom v zgornji etaži. Skozi okna v notranjost dospe dovolj naravne svetlobe, ki jo po prostoru odbijajo steklene površine na pohištvu.