Preden začnemo opis podrobnosti prireditve, še o tem, kaj je s to poroko. »Poročila sva se 3. aprila 1961 in zlate poroke nisva posebej praznovala, saj veste, kako je to. Govoriti okoli, kako dolgo si že poročen. In zato je to darilo za naju še toliko pomembnejše, kajti ponosno lahko povem dvoje: 50 let živiva skupaj, že nešteto let pa sta najina sopotnika tudi Dnevnik in Nedeljski dnevnik. In seveda, tudi Mojemu domu sva zvesta že petnajst let...« je pripovedoval Mitja Lavrenčič iz Hoč.

Robert in Neža

proslava3.jpg

Dogajanje ob 15. obletnici priloge Moj dom na Gospodarskem razstavišču je bilo več kot pestro. Svoje stojnice so postavili podjetja Dilex, Unicommerce s programom Stihl, Mix in Eko Gradvest, horizontovci (klimatske naprave, toplotne črpalke, kurilno olje...) so prišli kar z avtobusom, brez Tondacha in njihove Marje Dolamič v prilogi Moj dom že petnajst let enostavno ne gre, ekipo priloge pa je gospa spet presenetila na svoj način. S svežim ajdovim kruhom! Za pijačo so poskrbeli unionovci, za hrano gostilna Pri Jovotu, za zabavo skupina Hazard, za vodenje Robert Bogataj in Neža Marolt, da pa je vse teklo kot namazano, je skrbela Katja Zgonc, zunanja sodelavka oglasnega trženja, ki se je v tej vlogi poizkusila prvič in dokazala, da ji je to delo več kot pisano na kožo. Tako da je bila še »stroga« Sonja Vidonja, ki je sicer alfa in omega v organiziranju podobnih prireditev, več kot zadovoljna.

Klepet z oglaševalci

»Ali se spomniš, kako smo začeli s testi Dilexa. Pričakoval sem, da boste s tlačnim čistilnikom prali kakšen avto ali skuter, vi pa ste se lotili traktorja...« se je spominjal prvega testa izdelka, ki ga zastopa podjetje Dilex, Miha Prebil. Lado Cencelj iz Velenja je na Unicommerceovi stojnici z motorno žago oblikoval lesene skulpture, da je bil še Ivan Poldan nad njimi več kot navdušen. Marja Dolamič pa je našega reporterja Tomaža Bukovca objela okoli vratu, tako kot to lahko vidimo samo med pravimi starimi prijatelji. »Ali se spomniš, kako si prvič prišel delat reportažo v Tondach? In si veselo napisal, da si prišel prek Mure. Saj si, ampak kaj, ko si pozabil, da si prišel dvakrat. Prvič si šel čez pri Radencih, potem pa pri Murski Soboti nazaj – spet prek Mure, in si nazadnje napisal, da smo v Prekmurju, čeprav smo v Prlekiji. In takrat smo ugotovili, kako odmeven je Moj dom, saj so nas klicali iz vse Slovenije, češ kje imamo po novem tovarno,« se je smejala Marja Dolamič.

Tam so bili tudi Darja Hughes, ki za spremembo ni delila nasvetov za urejanje prostorov, celotna ekipa priloge Moj dom, Miran Kump, Domen Rant, Tomaž Bukovec, Aleš Žerovnik in komercialisti, seveda na prvem mestu predsednik uprave Dnevnika mag. Branko Pavlin in odgovorni urednik Dnevnika in Nedeljskega Zlatko Šetinc, direktorica oglasnega trženja Nives Roš, ter naši bralci in seveda tudi gasilci.

Bralci čestitajo

proslava1.jpg

»Veste kaj, sem si rekla, da moram priti in vam čestitati za vaše delo. Z vašo prilogo sem več kot zadovoljna. Vedno najprej preberem uvodnik, moram pa priznati, da smo s pomočjo nasvetov Darje Hughes preuredili tudi našo hišo,« je bila navdušena Marija Pugelj z Lavrice. »Videl sem vaše povabilo in sem rekel ženi: Kaj pa če bi šla v Ljubljano na izlet?« je povedal Maks Slatinšek, ki je skupaj z ženo Martino in vnukom Filipom prišel iz Radmirja. »Sem kmet in imam veliko gozda, tako da me v prilogi še posebno zanimajo različni testi motornih žag. Veste, kaj mi je še posebno všeč? To, da toliko pozornosti namenjate varnosti pri delu in da skoraj praviloma nikoli ne objavite delavca v gozdu brez zaščitne opreme. V začetku ste to nekajkrat še storili, zadnja leta pa ste se resnično popravili. Sam vedno uporabljam čelado, kar pa se tiče zaščitnih hlač, moram priznati, da sem se že nekajkrat odločil, da jih nabavim, pa še nisem prišel do trgovine. Če potrebujete kakšnega manekena za teste, sem tukaj,« se je smejal Maks.

Razdelili smo nagrade izžrebancem; Mitji in Mariji Lavrenčič iz Hoč, Milan Podjed iz Zgornjega Brnika je dobil motorno žago Stihl 170, njegova žena Jelka pa je povedala: »Nagrada je kot naročena. Vsako leto kupiva drva in sedaj jih bova še žagala.« In seveda tudi posebna priznanja oglaševalcem in nekaterim ustvarjalcem priloge Moj dom.

Specialna reševalna žaga

proslava2.jpg

Za konec še gasilci. Že pred časom so se na nas s prošnjo za pomoč obrnili gasilci PGD Slape - Polje, ki so bili v minulem letu zaradi povodenj in naravnih nesreč še posebno aktivni. Njihova stara žaga za razrez materiala je doslužila in so zato zbirali denar za novo. Podjetje Unicommerce jih je z našo pomočjo presenetilo z motorno žago Stihl MS 460-R, specialno reševalno žago, s katero je mogoče rezati vse od lesa do pločevine, nastavljati globino reza in še marsikaj, mi pa vam jo bomo predstavili v eni izmed naslednjih številk priloge Moj dom.

Skratka, praznovanje je bilo več kot odlično. Tudi slavnostna govornika, predsednik uprave mag. Branko Pavlin ter odgovorni urednik Dnevnika in Nedeljca Zlatko Šetinc, sta bila kar podobnih misli: včasih je treba koga tudi pohvaliti! In kaj naj še rečemo? Na svidenje na naslednji petnajstletnici, morda pa še prej...