Vila v Val de Chiani

Arhitekta Marta in Oscar Fisch sta se lotila prenove poletne rezidence v Toskani, natančneje v kraju Val di Chiana. Načrte za prenovo sta ustvarila v New Yorku, k sodelovanju pa sta povabila tudi lokalnega arhitekta Fabrizia Bardellija, ki jima je pomagal z dovoljenji in dokumentacijo, saj so obnove v Toskani močno regulirane. Rezultat je osvežena 400 let stara hiša, napolnjena z modernim udobjem in obdana s prekrasno pokrajino.

Vila v Costa Smeraldi

Na Sardiniji, v Costa Smeraldi, je notranji oblikovalec Florence Pucci razširil in okrasil svojo rustikalno vilo, ki je bila prvotno zgrajena po načrtih arhitekta Savina Couëlle. Pucci je pobelil stene v dnevni sobi in se odločil za svetlo modro pohištvo, ki da prostoru bolj zračen občutek.K vili so dodali  teraso  pod obokanimi okni, tako da je pod njo zdaj prostor za nove spalnice in kopalnice.

02_italian_villas.jpg

Vila v Umbriji

Leta 1994 sta grof in grofica Antonio in Angelika Bolza kupila vilo Castello di Reschio v Umbriji, ki stoji na dobrih 800 hektarjih površine. Peselila sta se v dve hiši, ki jih povezuje kratka pot. Zraven sta zgradila teraso in bazen, ki sta obdana s stenami iz predelanih kamnov.

Vila v Salini

Arhitekt James Cavagnari in notranji oblikovalec Erin Quirós sta vdihnila novo življenje svojemu 300 let starem domu na otoku Salina. Par je moderniziral hišo in pri tem ostal zvest lokalnemu arhitekturnemu slogu. Cavagnari je zmehčal kote sten, zgrajene iz desk in niš, ter po tleh položil glinaste ploščice. Zakonska soba ima vgrajene sedeže ob vznožju postelje, ki lepo dopolnjujejo minimalistični stil dekoracije.

Vila v regiji Chianti

V regiji Chianti je zakonski par sprejel izziv in pretvoril propadlo cerkev in bližnjo hišo v podaljšan bivalni prostor. S pomočjo arhitekta Marka Vidotte in notranje oblikovalke Susan Schuyler Smith se je nekoč zapuščena nepremičnina znova rodila. Na vrtni terasi so danes posajene uporabne rastline, italijanski žajbelj, rožmarin in šipek.

Vila v Marchesu

V italijanski regiji Marches stoji 740 let stara italijanska vila, ki lastniku služi kot podeželsko zatočišče. Pri obnovi so poskušali obdržati rustikalne poteze, namestili pa so novo ogrevanje, vodovod in električno napeljavo.

06_italian_villas.jpg

Vila v Toskani

Arhitekt Fulvio di Rosa je obnovil vilo v manjši vasi sredi Toskane. Za prenovo je potreboval okoli deset let, kot gradbeni material pa je uporabil kamne in zidake iz ruševin bližnjega mesta, da je videz čim bolj podoben prvotnemu.

Vila Castello di Reschio

Prenovili so tudi razpadajočo kmečko posestvo Castello di Reschio, ki ga zdaj uporablja mlada britanska družina. Pri prenovi so gradili z naravnimi in originalnimi materiali (les, kamen), hkrati pa so dodali sodobno udobje, na primer športno dvorano in igralnico.

Vila Zemeckis

Filmski producent in režiser Robert Zemeckis je izboljšal toskansko kmečko hišo. Slikovito premoženje, ki obsega 22 hektarjev zemljišč, vinograd in nasad oljk, je idealno za prirejanje poletnih zabav. Z notranjosti se odpre prelep razgled na bazen in zeleno okolico.

Več italijanskih vil si lahko ogledate v naši fotogaleriji.