Polirana betonska tla

Najbolj masiven material je zagotovo beton, ki pa je videti prav eleganten, če je poliran. Takšen beton je idealen, če imate neravna tla, saj ga preprosto vlijete čeznje in zravnate. Je trpežen in ne potrebuje veliko vzdrževanja, poleg tega pa lahko pomaga odsevati svetlobo po sobi.

Temno pobarvan masivni ladijski pod

Lesena tla so odlična izbira za vse sobe in tudi za kuhinje, če so obdelana tako, da so odporna na razlitja tekočin in madeže. Temno poobarvan ladijski je videti fantastično skupaj z belimi stenami in visokimi, zračnimi stropi.

Granitne ploščice

Klasične granitne ploščice so primerne za vse stile kuhinj. So vzdržljive, trpežne, odporne na madeže in enostavne za čiščenje, zato so idealen material za družinske hiše z majhnimi otroki.

kitchen_floor_3.jpg

Parket

Parket lahko položite neposredno na beton. Je enostaven za čiščenje, lahko pa ga položite čez cela kuhinjska tla ali le na določenem delu.

Ploščice iz kremena

Za drznejše so idealne svetle kremenaste ploščice v živih barvah. Te ploščice so presenetljivo odporne na praske, imajo visok sijaj in se odlično obnesejo v moderno opremljenih kuhinjah.

Talne obloge iz opeke

Opeka morda ni ravno prvi material, ki vam pride na misel, ko gre za kuhinjska tla. Vendar pa je neverjetno trpežna, ne drsi in je enostavna za čiščenje. Popolna je, če imate doma hišnega ljubljenčka.

kitchen_floor_6.jpg

Vinilne talne obloge

PVC-talne obloge lahko dobite v praktično kateri koli barvi in stilu. Izberite takšno barvo, ki bo predstavljala kontrast stenam in opremi sobe.

Glinaste ploščice

Dodajte rustikalni stil v kuhinjo z uporabo ploščic iz mešanice gline. Ploščice pomagajo zadrževati toploto pozimi, poleti pa prostor ohlajati.

kitchen_floor_8.jpg

Talne obloge iz gume

Primeren izbor je tudi guma. V kombinaciji z minimalistično črno barvo bo še posebno izstopala modra barva. Material je mehak in udoben, otrokom in zdravju prijazen ter nepremočljiv.

Laminat

Laminat je poceni možnost za oblogo tal, poleg tega pa je zdržljiv, saj imajo sodobni laminati garancijo tudi po 25 let ali več. So torej izredno trpežni in jih lahko uporabljamo skupaj s talnim gretjem.

Več fotografij talnih oblog za kuhinje najdete v naši fotogaleriji.