Navpični vrt se imenuje Minigarden (Mini vrt) in je modularna plastična konstrukcija v več ravneh. Posamezne dele lahko enostavno nalagamo ali pripenjamo, njegovi žepki pa omogočajo gojenje okrasnega cvetja, zelišč ali manjših vrst sadja in zelenjave. V module preprosto nasujete posebno prst in gnojilo, posadite želene rastline in jih zalivate. Posebna prst prepreči, da bi bila konstrukcija pretežka, saj je lažja od običajne, poleg tega pa omogoča tudi boljše rezultate na manjšem prostoru, saj dlje zadržuje vodo in je zelo zračna.

Brez skrbi zaradi odtekanja vode

minigarden_w_food_568x339.jpg

Ne skrbite zaradi odtekanja vode. Modularna konstrukcija je namreč zasnovana tako, da se vsa odvečna voda steka v poseben pladenj, ki je na njenem dnu. Pravzaprav ima vsak žepek tudi manjši pladenj, iz katerega nato voda odteče v večjega v trenutku, ko doseže vrh manjšega. Če želite modularno sestaviti precej velik vrt, pa je podjetje razvilo tudi prav poseben sistem namakanja, ki ga je mogoče nadgraditi še s sistemom samodejnega dodajanja gnojila.

Vrtnarjenje je dokazano izredno sproščujoča aktivnost, poleg tega pa nam omogoča, da vsak dan kuhamo z domačo zelenjavo in zelišči. Prednosti predstavljenega navpičnega sistema pa je še več: omogoča vzgojo večjega števila rastlin na določeni površini, je enostavnejši za uporabo (lažje denimo omejimo škodo zajedavcev), omogoča stalen stik z naravo, porablja manj dragocene vode in ga lahko celo po želji premikamo. Negova privlačna oblika je izjemen način dekoracije, če pa vrt postavimo ob zunanjo steno, deluje tudi kot dodatna izolacija.

Priporočljiva lega proti jugu

_16.jpg

Da bi vaš pridelek čim bolje uspeval, morate vrt le še obrniti tako, da ga ne moti neposreden veter, priporočljivo pa je tudi, da je obrnjen proti jugu oziroma ima vsaj pet ur sončne svetlobe dnevno.