Elegantna in pravilno urejena domača telovadnica, ki je prilagojena stilu vašega življenja, vas bo motivirala, da jo tudi redno uporabljate. Če imate dobro osvetljeno in privlačno območje za vadbo, ga boste bolj verjetno uporabljali, kot če je vašo sobno kolo zloženo pod posteljo, kjer ste že pozabili nanj.

Trendi

Pri oblikovanju domače telovadnice ali fitnesa je v trendu spreminjanje kleti v pravo zasebno "zdravilišče". To niti ni tako drago, kot si morda mislite, saj ni nujno, da porabite na tisoče evrov za najnovejšo telovadno orodje.

modern_home.jpg

Za začetek izberite prostor, kamor boste namestili opremo − že urejena klet je popoln prostor. Klet je najbolj praktična, ker vam opreme ni treba nositi v višje ležeče prostore. Poleg tega si ne želite, da nekdo teka po tekočem traku nad vašo glavo, ko v spodnjem prostoru gledate televizijo. Dodelana klet pa tudi povečuje tržno vrednost vaše nepremičnine in prodajno ceno.

modern_family_room.jpg

Česa se morate izogibati

Ne hitite z nakupom telovadne opreme in številnih profesionalnih orodij, saj vam prostora ni treba takoj zapolniti. Raje najprej načrtujte sobo in dodajte nekaj telovadne opreme, ko vam dovoljuje proračun. Poskrbite, da boste kupili naprave, ki jih boste dejansko uporabljali. Najboljša je mešanica opreme za utrjevanje srca in povečevanje moči.

Osrednji kos domače telovadne opreme, na primer sobno kolo ali tekoči trak za tek, naj bo dovolj udoben in boljše kakovosti, saj ima tako tudi daljšo življenjsko dobo. Obenem pa tudi kvaliteta izvedenih vaj ne bo ista, kot če uporabljate cenejše plastične naprave.

modern_gymm_place.jpg

Poskrbite za popolno udobje

Dodajte v sobo televizor ali sistem za predvajanje glasbe z ozvočenjem. Če imate navado, da vsako jutro gledate televizijo, lahko to vključite tudi v svojo jutranjo vadbo. Spodbudi pa vas tudi motivacijska glasba. Vaša telovadnica naj bo čim bolj udobna: dodajte ji vesele barve, preproge, svetlo razsvetljavo, ogledala, stenske poslikave ali celo plakate. Prostor preoblikujte tako, da bo pozitiven in prijeten.

Več modernih domačih telovadnic pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.