Kdo je kriv?

Pasji urin pravzaprav po navadi za travo ni tako škodljiv, kot si morda mislimo. Res je, da včasih lahko povzroči neprivlačne rumene ali rjave lise, toda enak učinek ima lahko tudi napad plesni. Da bi ugotovili, kaj res uničuje vse vaše napore, travo na tem delu enostavno izpulite. Če se zelo hitro vda, je vsekakor kriva plesen, če pa ostane trdno zasidrana, je kriv pes. Še en pokazatelj zadnjega je, da je lisa ob robu svetlo zelena, medtem ko trava, okužena s plesnijo, ni.

green_your_lawn.jpg

Kako jo zaščititi?

Če želite dobro skrbeti za svojega hišnega ljubljenčka, hkrati pa uživati ob pogledu na lepo trato, poskušajte kosmatinca navaditi, da svojo potrebo vedno opravlja le v enem delu vrta. Tako bo morebitna škoda omejena, pa tudi čiščenje za njim bo veliko lažje. Če je manjše pasme vrst, ga lahko navadite celo na mačje stranišče. Poleg tega pa psa seveda redno vodite na sprehod.

Poskusite lahko tudi s spremembo njegove prehrane, saj bolj kakovostna hrana morda ne bo izločala toliko strupenih snovi. Ponudite pa mu tudi dovolj vode, ki bo škodljive snovi še dodatno razredčila. Pomembno je namreč, da urin ni preveč koncentriran. Pomagalo naj bi tudi zmanjšanje količine zaužitih beljakovin, vendar pa se pred takšno prilagoditvijo njegove prehrane vsekakor najprej posvetujte z veterinarjem.

landscaping.jpg

Težave pa se lahko lotite tudi drugače: preprosto zasadite vrsto trate, ki je veliko bolj trpežna in odporna, zato je pasji urin ne bo kar tako hitro uničil.