Poškoduje nas lahko tudi ročno orodje

Ne uporabljajte ključa za odvijanje, če sta njegova krajna dela kakor koli narobe zvita; dleto ali klin pa odvrzite takoj, ko se spodaj razširita. Veliko nesreč se zgodi tudi, ker domači mojstri izvijač uporabljajo kot dleto ali pa niso pozorni na poškodovane ročke. Pazite, da so škarje, noži in sekire vedno ostri, predvsem pa med delom vedno nosite zaščitno opremo in zaščitite tla pred drsenjem. Za napačen gib je namreč potrebna samo sekunda.

usingmitersaw.jpg

Nikoli se ne igrajte z elektriko

Vsako električno napravo po uporabi takoj izključite, prav tako pa se prepričajte, da so izključene, preden jih začnete čistiti ali popravljati. Poskrbite tudi, da kabli nikoli niso v stiku z ostrimi površinami, vročino ali oljem. Preden začnete z delom, se umirite in osredotočite, preverite pa tudi, da ne nosite nakita ali ohlapnih oblačil. Vse, ki vam ne pomagajo, brez izjem pošljite iz prostora.

Naprav ne prenašajte tako, da jih držite za kabel ali imate roko blizu gumba, s katerim jih prižgete, da ne pride do nesreče. Nikoli ne uporabljajte naprav, ki ne delujejo povsem pravilno.