Predmestje bo zraslo med gozdom, ki bo predstavljal del življenja tamkajšnjih prebivalcev. Tam se bodo lahko otroci igrali in starši sproščali ter izkoriščali vse prednosti življenja v naravi. Območje bo razdeljeno na šest sklopov hiš, ki bodo predstavljale posamezno "ulico". Med seboj bodo povezane s številnimi pešpotmi, ki bodo vodile med hišami in do drugih delov mesta.

peter_sand_rakvere_08_708x1000.jpg

Mirna okolica

Hiše bodo postavljene med visoke borovce, ki bodo tudi sestavni del vsakega vrta. Vrtovi bodo odprti, da jih doseže čim več naravne svetlobe; posebno vzdušje pa ustvarijo tudi okoliški gozdovi. Vsako od šestih območij bo imelo svoje prometne povezave; vse ulice so slepe, kar pomeni, da z avtom dostop ni mogoč, temveč so rezervirane za pešce.

peter_sand_rakvere_06_1000x226.jpg

Na območju bodo postavljene predvsem hiše za eno ali dve družini in manjši objekti z največ štirimi stanovanji. Vse stavbe imajo zasebni vrt z neposrednim dostopom do gozda. Poleg stanovanj pa je predvidena tudi gradnja vrtca in doma za starejše. Seveda pa lahko čez čas v okoliš po potrebi dodajo tudi druge javne zgradbe.

Glavni gradbeni material je les

Naselje bo zraslo v gozdu, zato je arhitekt predlagal, da so vse stavbe iz lokalnega lesa. Lesena konstrukcija in fasada se bosta po njegovem mnenju najbolj zlili z okolico; novi stanovanjski kompleks pa bo naklonjen tudi trajnostnim rešitvam.

peter_sand_rakvere_07_1000x226.jpg

Na vsaki strehi bodo vgrajene sončne celice, obrnjene proti soncu,pod kotom, ki je optimalen za pridobivanje solarne energije za lokalne razmere. Nameščeni bodo zbiralniki deževnice, ki jo bodo stanovalci uporabljali za izpiranje stranišč. V vseh zgradbah bodo tudi toplotne črpalke za ogrevanje v hladnih zimah in za hlajenje v toplih poletnih dneh, čeprav že drevesa ustvarjajo svojevrstno zaščito pred vremenskimi vplivi.