Ker so arhitekti postavili tla prebivališča sedem metrov pod nivojem bližnje ulice, so uspeli ohraniti enkraten razgled na gozdove; obenem pa so stanovalcem zagotovili tudi zasebnost, saj so glavni bivalni prostori in steklene stene obrnjeni proti vzhodu, ki je na nasprotni strani ulice.

Podaljšano vzhodno krilo, podprto z betonskimi podporniki

Zaradi neravnega površja je bila gradnja na tej lokaciji sicer precej težja, vendar so arhitekti oblikovali zanimivo rešitev. Ekstremnega terena niso zravnali, ampak so hišo zgradili v strmino. Na vzhodnem delu, od koder se odpira razgled na okoliške hribe, so zasnovali betonske podpornike, ki držijo več metrov dolgo vzhodno krilo hiše.

vila_castella_1.jpg

Podnebje v tej regiji je precej stabilno; povprečna temperatura poleti znaša 28 stopinj Celzija, pozimi pa okoli 16 stopinj. Zato so na strehi nameščene tudi sončne celice, ki zbirajo obnovljivo solarno energijo.

Tri nadstropja

Hiša, imenovana Castela, se razteza na 650 kvadratnih metrih površine, razdeljena pa je na tri nadstropja. V najnižjem so kletni prostori s savno, masažno kadjo in vinsko kletjo, v prvem nadstropju sta prostorna dnevna soba in kuhinja, ki se nadaljujeta na teraso z bazenom, v zgornjem pa so urejene spalnice s kopalnicami. Čeprav je betonska konstrukcija na videz robustna, se z okolico še vedno lepo poveže in je ne kazi.

vila_castella_3.jpg

Več fotografij izjemne vile Castela pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.