Stanovanje je opremljeno popolnoma na novo, primerno pa je za družino z majhnimi otroki. Nenavadno belo stopnišče predstavlja središče in vez med posameznimi deli prostora, oblikovala pa ga je hrvaška notranja oblikovalka Biljana Jovanović.

Razporeditev prostorov

Stanovanje je razdeljeno na dve nadstropji. V spodnjem so prostori za dnevno preživljanje prostega časa in za delo: dnevni prostor, kuhinja z jedilnico in delovna soba. Zgoraj pa sta dve spalnici. Postavitev prostorov je podobna prejšnji, le da je zdaj povezava jedilnice z dnevno sobo boljša.

stairs_apartment_5.jpg

Moderen minimalistični stil

Glede na to, da imajo lastniki izbran okus in obožujejo unikatne in neobičajne kose notranje opreme, je stanovanje v celoti prebarvano z belo barvo, posamezni deli prostorov pa so poudarjeni le s pohištvom. To zagotavlja harmonijo med zgodovinskim kontekstom stanovanja in sodobnimi elementi opreme.

stairs_apartment_7.jpg

Stopnišče

Središče stanovanja so stopnice, ki povezujejo nadstropji, in velika starinska okna. Stopnišče loči dele enotnega prostora na več območij, okna pa v notranjost spustijo naravno svetlobo in ustvarijo svetel in odprt prostor. Ravno okna so bila navdih za oblikovanje stopnic z izrezanimi krogi, ki so videti kot luknje v siru. Stopnice so zelo zanimive za otroško igro, saj delujejo kot igrača, ki spodbudi otrokovo domišljijo in ustvarjalnost.

stairs_and_kid.jpg

Zaradi tehničnih omejitev mora biti naklon stopnic precej strm. Tega so oblikovalci sicer nekoliko ublažili z uporabo kotnih stopnic, ki dopolnjujejo vizualni učinek stopnišča.

Več fotografij izvirnega stanovanja pa si lahko ogledate v fotogaleriji.