Les Terrasses Cap-à-l’Aigle, kot se ta unikatni projekt imenuje, sta zasnovala arhitekta Florent Moser in Alain Rajotte v sodelovanju z birojem MU Architecture. Hiša, ki jo lahko vidite na sliki, je premišljeno in neopazno umeščena v krajino oziroma na pobočje hriba, ki ponuja izjemen panoramski razgled na okoliške gozdove.

1321631313_877_01_02_sc_v2com.jpg

Hiša postavljena glede na lego

Izbrana hiša je del večjega stanovanjskega projekta, saj so arhitekti oblikovali celo naselje stanovanjskih hiš, ki se raztezajo po pobočju gozdnatega hriba. Stanovalci imajo popolno zasebnost, saj je vsaka stavba zasnovana tako, da kar najbolje izkoristi jugozahodno lego, pot sonca in enkraten razgled.

arhitektura_quebec_hisa_3.jpg

Kombinacija materialov za navdihujoč učinek

Objekt je zgrajen v osrčju narave in ima preprosto minimalistično obliko, ki je v neposrednem nasprotju z okoliško divjino. Sestavljen je iz lokalno pridobljenega lesa in betona, medtem ko so vsa okna iz aluminija. V kuhinji lahko opazimo granit, kopalnico krasi industrijski beton, dnevni prostori za druženje pa so oplemeniteni s strojno obdelanimi elementi iz jekla. Bivalni prostori so zahvaljujoč številnim oknom svetli in odprti, na energijsko učinkoviti živi strehi pa so posajeni trava in drugo rastlinje.