V prvih dveh dneh meseca oblikovanja – včeraj in danes, 14. oktobra − je dogajanje na razstavnem prostoru Slovenijalesa zelo pestro. Rdeča nit je namreč sinoči odprta oblikovalska razstava Design Expo, na kateri svoje izdelke predstavljajo inovativni razstavljavci (teh je več kot dvesto) s področij arhitekture, oblikovanja, mode, obrti in življenjskega stila. Ob razstavi poteka tudi oblikovalska konferenca z domačimi in tujimi predavatelji.

Med razstavljavci tudi Geberit

Na razstavi med drugim svoje izdelke predstavlja tudi Geberit, eno vodilnih podjetij na področju sanitarne tehnologije v Evropi, ki razvija lastne tehnološke in oblikovne rešitve. V okviru meseca oblikovanja razstavlja tri izdelke: stenski odtok za breznivojske prhe, ki je enostaven za vgradnjo v steno; splakovalnik Geberit Monolith, ki je lani prejel mednarodno priznanje za industrijsko oblikovanje iF product design award, in sistem straniščne školjke Geberit AquaClean, ki ima več uporabnih funkcij, kot je na primer usmerjeni vodni curek.

geberit_v_clanku.jpg

Geberit AquaClean

V podjetju stavijo na sistem Geberit AquaClean, ki je namenjen predvsem modernih kopalnicam in kupcem z visokimi higienskimi zahtevami. Naprava vam namreč očisti intimne predele, medtem ko udobno sedite na straniščni školjki, je razložil Hubert Sabati, vodja prodaje za Slovenijo pri Geberitu. Curek vode s temperaturo in jakostjo po izbiri upravljate z lahko dosegljivimi gumbi, sistem straniščne školjke pa ima tudi mehanizem za počasno spuščanje oziroma dvigovanje pokrivne deske.

Ročica, skozi katero teče usmerjen curek, se pred in po uporabi avtomatično očisti s čisto vodo oziroma razkuži ter pospravi v ohišje školjke. Naprednejši modeli AquaClean pa imajo za še večje udobje dodan sistem sušenja s toplim zrakom in avtomatizirano funkcijo odstranjevanja neprijetnih vonjav, ki začne delovati takoj, ko sedete na školjko. Poleg tega je možno dobiti tudi daljinski upravljalnik, ki pomaga lažje prilagoditi delovanje straniščne školjke vašim potrebam.

geberit_aquaclean.jpg

Geberit Monolith

Na razstavi predstavljeni nagrajeni sanitarni modul z vgrajenim splakovalnikom je elegantna alternativa običajnim splakovalnikom. Geberit Monolith  namreč lahko priključimo na kanalizacijsko omrežje hitro in enostavno brez večjih gradbenih posegov v kopalnico, obenem pa zavzame tudi malo prostora. Sprednja plošča "kotlička", ki je očem vidna, je izdelana iz varnostnega stekla in je na voljo v več barvah.

monolith_black.jpg

Več zanimivih izdelkov razstavljavcev na razstavi Design Expo pa si oglejte v naši fotogaleriji.