Vedno najemite podjetje z referencami

Pogodbenike vedno vprašajte za tri ali štiri reference, preden se odločite za njihovo pomoč. Povprašajte v lokalnem okolju, kdo slovi po tem, da vedno izpolni zahteve svojega naročnika, in kdo ne. Ne nazadnje pa poizvedite tudi pri prijateljih, s kom imajo dobre in s kom slabe izkušnje.

Preverite, kaj vse krijejo

Preverite, kaj vse je vključeno v izvajalčevo ponudbo in ali je določena tudi garancija za opravljeno delo. Če bodo delavci delo opravljali več dni, pa se pozanimajte, kdo krije škodo v primeru, če pride do kraje orodja, materiala ali drugih predmetov.

contractor_scam.jpg

Nakup materiala

Potrebujete material? V idealnih razmerah naj bi vam material priskrbel kar izvajalec, seveda pa to ni pravilo. Če podjetje zahteva denar za material vnaprej, ga raje ne izročite, temveč najprej zahtevajte račun zanj.

Previdno, če živite sami

Če živite sami, je pametno, da poprosite sorodnika ali prijatelja, naj z vami vsaj prvi dan počaka na najete delavce, če jih ne poznate osebno. Bodite previdni in tujcem tudi nikoli ne razlagajte, da živite sami. Prav tako vrednejše predmete v domu shranite na varno mesto, kjer jih ne bodo mogli doseči ali po nesreči razbiti.

fotolia_1560606.jpg

Uradno overjena pogodba

Z izvajalci obsežnejših del vedno sklenite uradno pogodbo, ki jo overite pri notarju. Na pogodbi naj bo jasno zapisan datum začetka in predvidenega konca gradbenih del, da se izognete nenadzorovanemu podaljševanju roka za zaključek del.