Nevpadljiva zunanjost in izrazita notranjost

Na prvi pogled vila ni videti toliko drugačna od drugih razkošnih hiš. Vendar pa se vse spremeni, ko vidite notranjo strukturo te razkošne stavbe, ki sicer zavzema 174 kvadratnih metrov. Preprost, a hkrati impresiven zunanji dizajn se naravno zliva z okolico. Bivališče bi lahko opisali kot vrsto notranjih in zunanjih prostorov, ki so harmonično povezani in gladko prehajajo eden v drugega. Arhitektoma je uspelo ustvariti intimno in prijetno notranjost, medtem ko je zunanjost lepo vpeta v prostrano puščavsko pokrajino, ki obkroža hišo.

casa_equis_peru_rooftop_pool.jpg

Vpliv okoliške pokrajine na zasnovo hiše

Na strukturo in dizajn hiše so poleg želja stanovalcev vplivale tudi podnebne razmere ter geografske značilnosti perujske obale. Casa Equis namreč stoji na ozkem, dolgem pasu prašne puščave, ki leži na skoraj isti nadmorski višini kot morje. Čeprav je perujska puščava ena najbolj suhih na svetu, pa podnebje v njej ni ekstremno. Temperature se gibljejo od 14 stopinj Celzija pozimi do 29 stopinj poleti. Zaradi visoke vlažnosti tudi temperaturne razlike med dnevom in nočjo niso velike.

1323830543_cx027a_1000x622.jpg

Krasno odprto stopnišče, ki sledi naravni topografiji, povezuje teraso s spalnico pod njo. Peščena zunanjost vizualno nekoliko skrije hišo, ki se naravno zliva s perujsko obalno pokrajino, v dizajn pa je vključeno tudi modro nebo. S peščeno oziroma okrasto barvo se skrijejo tudi nepravilnosti, ki neizbežno nastopijo s starostjo, saj se na hiši nabirajo sloji puščavskega prahu.

Barvita notranjost

Interjer deluje predvsem prijazno, intimno in udobno. Velika steklena okna ponujajo panoramski pogled na okoliško pokrajino. Tu sta še velika, lepa terasa, ki spominja na plažo, ter dolg, ozek in vsekakor izjemen bazen, ki se razširi proti oceanu in je zagotovo najbolj impresiven element tega razkošnega bivališča.

casa_equis_peru_rooftop_pool3.jpg

Več fotografij s soncem obsijane vile Casa Equis pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.