Če iščete nove načine za vizualno privlačno in drzno stensko dekoracijo, razmišljajte izven običajnih okvirjev in si namesto standardne uokvirjene umetniške slike omislite raje tridimenzionalni dekor s kiparskim nadihom. Le-ta je namreč izredno moden in domiseln, saj elegantno poudari točko, kjer je nameščen.

Tridimenzionalno okrasje za edinstven interjer

Zato ni čudno, da se je kar nekaj sodobnih oblikovalcev odločilo, da tretjo dimenzijo vključijo tudi v svoje izdelke. Umetnica Katherine Dube, ki je znana po izdelovanju uporabnih in dekorativnih predmetov iz keramike, je ustvarila unikatno keramično instalacijo, ki jo lahko vgradimo ob stene, strop ali v okolico okenskega okvirja. Dekoracija odseva svetlobo po prostoru in preusmeri pogled na izbrana mesta.

3d_stenska_dekoracija.jpg

V oblikovalskem podjetju Vitra so predstavili sistem plastičnih vej, ki jih lahko med seboj povezujete, tako da dobite edinstveno sestavo. Okrasje lahko obesite na steno ali pa ga uporabite kot prosto viseči zaslon. Londonska umetnica Christy Johnson pa je oblikovala osupljive kovinske cvetove, s katerimi je popestrila steno predsobe zraven vhodnih vrat.

Igranje s teksturami

Oblikovalka Tracy Murdock je iz stekla ustvarila rumene tridimenzionalne plošče v obliki krožnika oziroma sklede, ki se še posebno lepo podajo na temnejše obarvane zidove jedilnice. Amy Lau pa je zasnovala unikatno stensko okrasje iz razrezane steklene zavese.

3d_stenska_dekoracija_2.jpg

Seveda pa lahko tridimenzionalno umetnino ustvarite tudi sami, če ob steno namestite pletene košare, krožnike, živalsko rogovje ter arhitekturne elemente iz lesa, kovine ali kamna. Posebno pozornost namenite teksturi in velikosti okrasja ter senci, ki jo delajo na steni.

Več navdiha za okrasitev prostora s tridimenzionalno dekoracijo pa poiščite v naši fotogaleriji.