Zdi se, kot da streha prvotne hiše visi čez prizidek, saj je le-ta dinamičen in moderen. Prizidek se lepo poveže s hišo, kar omogoči predvsem oblika črne lesene konstrukcije, ki je bila dodana na koncu za markantnejšo in elegantnejšo celostno podobo.

cloudy_house_2.jpg

Prizidek in terasa sta obložena s črnimi deskami

Oblika prizidka lepo poudari strukturo hiše, na primer kote, pod katerimi so nameščena strešna in druga okna. Terasa na levi strani prizidka, ki je zgrajena pod kotom, omogoča povsem nov razgled na vrt in okolico. Skrajni desni rob terase pa je sestavljen iz vgrajene klopi, ki je videti, kot da odstopa od fasade prizidka.

cloudy_house_3.jpg

Lesena terasa je narejena iz črnih desk, ki so horizontalno nanizane v rebrasto površino. Te se nadaljujejo po vsej fasadi vse do nove črne strehe, ki prekriva tako hišo kot prizidek. Slednji se s hišo združi z velikimi okni in vrati, ki v bivalne prostore spustijo naravno svetlobo, obenem pa ustvarjajo subtilno povezavo med njima. Na sprednjem delu pa je vgrajena tudi drsna stena.

cloudy_house_4_a.jpg

Notranjost

V notranjosti prizidka nad novo dnevno sobo lebdi masivna lesena mansarda z ležiščem. Na robu mansarde je na južni strani zgrajeno veliko strešno okno, skozi katerega svetloba prodira vse do dnevne sobe v pritličju prizidka. Do mansarde lahko stanovalci dostopajo po preprosti lestvi, oprti na betonsko ploščad, ki povezuje stari del hiše z novim.