Nevtralno barvno paleto ali primarne barve, s katerimi ste opremili svoje domovanje, dopolnite s sekundarnimi barvnimi toni, ki v prostore na sodoben način vnesejo barvne poudarke. Če uporabite enega od sekundarnih odtenkov v kombinaciji s črno, sivo in belo, boste ustvarili bolj razgiban prostor.

sekundarne_barve.jpg

Sekundarne barve izpostavijo določen del sobe

Letošnje leto bodo zaznamovale naravne barve in materiali, zato lahko posežete po temno zeleni barvi trave ali živahnih in svežih zelenih tonih. Uporabite le kanček zelene, saj bo sobi dodala svežino in življenje. Barvne poudarke zelene vnesite le na tista mesta, ki jih želite vizualno izpostaviti, denimo prebarvate okenski okvir ali na izpostavljeno polico razstavite barvito posodo, uporabite pa lahko tudi tkanine sekundarnih barv.

sekundarne_barve_2.jpg

Za bolj razgiban in igriv prostor

Navdih poiščite v naravi: zeleni toni simbolizirajo vitalnost, življenje in trajnost, kar pa je najpomembnejše – so v harmoniji z vsemi drugimi barvami. Podobno delujejo tudi trendovski vijolični odtenki, ki se še posebno lepo podajo v sodobno opremljene kuhinje. Prostoru dodajo očarljivost, zato v vijolično prebarvajte na primer del stene ali pa si omislite vijolično preprogo z geometrijskim vzorcem. Poiščite temnejše odtenke v barvi jajčevca, s katerimi lahko popestrite tudi tradicionalni dekor.

sekundarne_barve_3.jpg

Poživljajoča oranžna je sekundarna barva, ki tudi v najbolj stroge prostore prinese občutek sproščenosti in igrivosti. Odlično se poda zraven nerjavečega jekla oziroma na sploh zraven sivih barv. Sekundarne barve pa se med seboj tudi elegantno dopolnjujejo: povsem spektakularen prostor namreč pričarate z mešanjem dveh tovrstnih barv, recimo oranžne in zelene.