Preberite si nekaj nasvetov, s pomočjo katerih boste lažje izbrali pravo mizico zase.

Postavitev

Najprej izberite mesto, kjer bo mizica postavljena. Že ta odločitev bo bistveno zmanjšala število mizic, med katerimi lahko izbirate. Če na primer izbirate klubsko mizico za otroško sobo, naj bo sodobnejša in takšna, da bo lahko služila tudi kot pisalna miza. Če potrebujete mizico za dnevno sobo, pa imejte pri nakupu v mislih, kako bo dopolnila dekoracijo interjerja.

Slog

Potem se posvetite slogu mizice. Ta mora biti usklajen s slogom, ki prevladuje v sobi, in slogom drugih kosov pohištva. Če vam je všeč tradicionalni slog, izberite mizico iz furnirja, masivnega lesa ali medenine. Sodobne klubske mizice pa so po navadi izdelane iz usnja, kamna, kovine ali stekla.

c_t_leather.jpg

Velikost

Ta je zelo pomembna. Običajno so mizice visoke približno pol metra. Po pravilu naj bi mizica v višino merila približno enako kot sedežna garnitura, lahko je tudi malo nižja.

Oblika

Oblika mizica bistveno vpliva na njen videz. Lahko je okrogla, ovalna, kvadratne ali pravotne oblike. Okrogla ali ovalna mizica je idealna za razdrobljeno postavljena sedišča, medtem ko sta pravokotna in kvadratna bolj primerni za sedežne garniture v obliki črke L. Tudi mizice nepravilnih oblik so precej priljubljene.

c_table_glass.jpg

Barva

Ko se enkrat odločite za obliko, je na vrsti še barva. Ta mora biti izbrana v skladu s sedišči, drugim pohištvom in dekorjem sobe. Na koncu razmislite še o tem, ali mora mizica imeti še kakšne posebne lastnosti – uporabljamo jih lahko namreč tako za pisanje kot za odlaganje knjig in revij.

Več klubskih mizic razlilčnih stilov si lahko ogledate v naši fotogaleriji.