Na dizajn je vplivala okolica

Hiša se razteza na 517 kvadratnih metrih. Njen dizajn je hkrati preprost in dinamičen. Iz nje lahko občudujemo prostran zaliv. Čudovito okolico so pri načrtovanju hoteli izkoristiti tudi arhitekti. Zaradi lokacije in razgleda so hišo tudi poimenovali Bay House. Pri snovanju projekta pa so morali upoštevati tudi naravo, avtohtone rastline in trave. Šele nato so lahko začeli z gradnjo.

Zaradi novih, strožjih pravil je hiša pripravljena tudi na morebitne poplave in ima dvignjen septični sistem. Razdeljena je na dva dela: glavni prostor se odpira na teraso, ki se nadaljuje v pomol in promenado, ta pa je v uporabi tudi kot javni prostor. Zidovi iz aluminija ščitijo družino pred radovednimi pogledi sosedov.

1324083322_dof1a_pro_sfrances07_528x352.jpg

Veliko vgradnega pohištva

Veliko pohištva v hiši je vgradnega, predvsem omare, pa tudi prostor za shranjevanje vina je vgrajen v steno. Majhna okna omogočajo intimnost in zasebnost prebivalcev. Jedilnica je na željo stanovalcev postavljena bližje morju, tako da lahko prebivalci med večerjo uživajo v idiličnem sončnem zahodu.

bay_house_lss5.jpg

Več fotografij zanimive hiše v čudoviti okolici Long Islanda pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.