Pisemske ovojnice

Barvite in svetleče liste iz katalogov in reklamnih letakov uporabite za izdelavo pisemskih ovojnic po meri. V roke vzemite škarje in lepilo, namesto slednjega pa lahko papir preprosto prepogibate do želene oblike. V ovojnice boste lahko pospravili rojstnodnevno čestitko ali pismo, ki ga nato odpošljete naslovniku.

Papirnate lutke

Iz brezplačnih reklamnih katalogov lahko s škarjami izrežete tudi ljudi, oblačila, živali ali celo hiško za lutke in pohištvo. Slike nato prilepite na karton ali manjšo paličico in že so pripravljeni, da jih v roke dobijo najmlajši, ki seveda obožujejo pisane motive.

Nakit

Liste iz katalogov razrežite na manjše trakove, jih zvijte v kroglice ali svaljke in zlepite v dekorativne kose nakita. To je namreč odličen način, da doma pripravite ročne delavnice z otroki, ki lahko iz barvitega papirja izdelajo tudi druge predmete.

magazine_bracelet_craft_photo_420_ff0908_jewela04.jpg

Zidne tapete

Cele strani iz katalogov lahko namesto tapet nalepite tudi direktno na steno kot kritiko materialistične družbe. Izrežete lahko le določene izseke iz letakov in iz njih sestavite vpadljivo montažo.

Tehnika decoupage

Natančno izrezane slike iz katalogov prilepite na leseno podlago. Pustite, da se posuši, nato pa umetnino še prelakirajte in obesite na steno. S tehniko decoupage pa lahko obložite tudi leseno pohištvo.

decoupage_05.jpg

Darilni ali ovojni papir

V barvite strani listov iz katalogov lahko ovijete darilo. Uporabite jih tudi kot ovojni papir za pakiranje in hranjenje krhkih predmetov ali pa iz njih sestavite darilne vrečke.

Okraski za novoletno jelko

Sicer je novo leto še daleč, vendar se lahko izdelovanja novoletnih okraskov lotite že zdaj. Iz pisanih reklamnih listov izrežite zanimive motive, ki jih z obeh strani prilepite na tanek karton. Na vrhu s šivanko naredite luknjico, skozi katero potem napeljete vrvico.