Vila je v osnovi zgrajena iz naravnega kamna, s katerim so obložene stene tako v notranjosti kot zunaj, betona in delno iz lesa. Postavljena je na mirnem mestu sredi narave, ki jo v zimskem času prekrije sneg. Tako lahko stanovalci iz vseh predelov doma občudujejo enkraten razgled na pokrajino.

stalking_in_the_snow6.jpg

Steklo, jeklo in kamen

Posebnost zgradbe je zagotovo trikotna steklena "kupola", ki se dviga nad kamnito strukturo vile. Njeno ogrodje je izdelano iz jekla, steklo pa je varnostno oziroma troslojno. Skozi zastekljeno strukturo do bivalnih prostorov dospe naravna svetloba; sneg pa pozimi zaradi koničaste oblike enostavno zdrsi dol in se ne nabira na strehi.

stalking_in_the_snow3.jpg

Bivalni prostori

Notranjost je v več pogledih povezana z naravo: stene so obložene z naravnim kamnom, ki so ga pridobili iz lokalnega okolja. Poudarjene stene so zanimive tudi zaradi nenavadne in unikatne arhitekturne oblike, v prostorih pa pričarajo rustikalni poudarek. Poleg tega pa so stene na južni strani delno tudi zastekljene, kar ustvari odprt in z okolico povezan prostor.

stalking_in_the_snow5.jpg

Vsaka soba ima svojo moderno in hkrati tradicionalno posebnost, bodisi zanimiv arhitekturni element bodisi elegantne kose pohištva. Jedilnica, kuhinja in manjša dnevna soba zraven zastekljene stene so združeni v en odprt prostor. Osrednji dnevni prostor z visokim stropom in poudarjeno kamnito steno pa je zgrajen na drugi strani – levo od jedilnice.