Glede na to, da sta hodnik in predsoba prvi stik z notranjostjo doma, skozi katera se le sprehodite do bivalnih prostorov, ju lahko okrasite bolj vpadljivo. Od osebnega okusa je odvisno, kakšen stil dekoracije izberete, saj se lahko ujema z notranjo opremo ostalih prostorov, lahko pa je povsem drugačen.

Preproge, naravno cvetje, slike in fotografije

Vsekakor se ne bojte uporabiti živih barv in opaznih dekorativnih podrobnosti. Izberete si lahko eno ali pa kar vse stene, ki jih prebarvajte, pri tem pa eksperimentirajte z živahnejšimi odtenki. Izberite svetle preproge iz posebnih materialov, ki so enostavni za vzdrževanje. Ne pozabite na zaključne detajle, na primer šopek naravnih cvetlic v lepo okrašeni vazi, uokvirjene slike ali družinske fotografije na zidu.

hodnik.jpg

Ogledala, več manjših svetil, neobičajna svetilka

Na hodnikih običajno primanjkuje naravne svetlobe, zaradi česar je treba izbrati pravilno razsvetljavo in uporabiti nekaj trikov za vizualno povečavo. Odličen način za odbijanje naravne ali umetne svetlobe so seveda ogledala, ki navidezno odlično povečajo prostor. Za enakomernejšo osvetlitev pa na hodnik namestite tudi več manjših svetil, po možnosti takšnih z detektorji gibanja, da se prižigajo in ugašajo samodejno. Za moderen učinek na stene, strop ali tla dodajte še eno nenavadno svetilko.

hodnik_6.jpg

Stojalo za čevlje in dežnike, obešalniki, konzolna miza, prostor za ključe

Hodniki pa so tudi praktično mesto za shranjevanje čevljev, plaščev, ključev ali celo garderobe, če je prostor večji. Omislite si konzolno mizo, na katero boste lahko odlagali drobnarije, ali ožjo podolgovato omaro oziroma predalnik. Manjkati ne smejo niti stojalo za dežnike in čevlje ter obešalniki za plašče, kape in drugo zimsko opremo. Vsi, ki pogosto izgubljate ključe, pa dodajte tudi podlago s kaveljčki ali okrašenimi držali za ključe.

hodnik_5.jpg

Več fotografij domiselno in praktično urejenih hodnikov pa si oglejte v naši fotogaleriji.