Naj vaš dizajn še bolj zasije

Včasih so bile blazine iz podobnega materiala in enake barve kot kavč, bolj kot dekoraciji pa so bile namenjene udobju. Dandanes naj bi okrasne blazine odražale vas in vaš slog – od eklektičnih variacij različnih vzorcev in barv do različnih velikosti in oblik. Če se boste odločili za eklektični videz, uporabite barve iz iste barvne palete ali pa izberite tkanino in nato še barve, tako da je končni videz harmoničen, a hkrati edinstven.

Blazine v prostor vnesejo tudi dramatičnost

Z okrasnimi blazinami lahko nekaj poveste, ne da bi vam bilo treba kaj reči. Včasih velja, da je manj več – za temnejše kavče in razkošne tkanine izberite nekaj dramatičnih blazin z drznimi vzorci, subtilnimi detajli ali opaznimi barvami, ki so usklajene s kavčem. Za še večji učinek izberite kontrastne barve. Tako bo kavč takoj pritegnil pozornost.

pillow_purple_e1308394750360.jpg

V nekaterih domovih je kavč središče sobe. Če je kavč že sam po sebi dovolj izrazit, lahko uporabite manj opazne okrasne blazine, ki bodo poskrbele za udobje, a se hkrati zlile s kavčem in sobo. Najprej se morate torej odločiti, kakšno mesto ima kavč v sobi, in nato glede na to izberete še blazine.

pillow_stone_e1308394884907.jpg

Pokažite svojo ustvarjalnost

Mnoge blazine se ponašajo s fino tkanino, okraski in imenom drage blagovne znamke, nekaterim pa se ni treba. Če imate nekaj umetniške žilice, je kavč idealno mesto, da na njem razstavite okrasne blazine, ki ste jih sešili sami, Tako bodo že vaše blazine gostom povedale nekaj o vas in vašem domu.

pillow_retro_e1308394851308.jpg

Seveda pa lahko okrasne blazine na kavču večkrat zamenjate – na primer ob menjavi letnih časov, za praznike, posebne priložnosti ali pa samo tedaj, ko si zaželite spremembe. Najboljše je ravno to, da vam ponujajo priložnost, da v svoj dom vnesete nekaj novega, ne da bi vam bilo za to treba kupiti nov kavč.