Odprte možnosti dograjevanja

Arhitektom je uspelo ustvariti mojstrovino sodobnega urbanega razvoja. Uravnotežena volumetrična arhitektura omogoča nadaljnjo gradnjo, če bi bilo potrebna. Predvsem streha ponuja še več možnosti za bivanje. Štiričlanska družina, ki zdaj živi v hiši, si je namreč želela več sob, vendar pa zanje ni bilo dovolj prostora.

house_s_6.jpg

Prenova

Arhitekti so se odločili, da bodo dvignili bivalno strukturo in na ravni, nosilni strehi zgradili dodatno nadstropje, sestavljeno iz treh prostorov v obliki kvadratov, ki jih povezuje steklen koridor. Takole so opisali svoj načrt: ''Nova struktura zgradbe ustvarja cone z različnimi lastnostmi – na jugozahodu je travnik z majhno jablano, na severu tlakovano dvorišče z borovcem in na vzhodu strešna terasa z magnolijo.''

house_s_36.jpg

V enem od ''kvadratov'' so glavna spalnica, garderoba in kopalnica. Druga dva ločena prostora služita kot dnevna soba in domača pisarna. V prvem nadstropju so odstranili skoraj vse stene in napeljavo, da so lahko naredili veliko dnevno sobo. V središče bivalnega prostora je postavljena odprta kuhinja. Hiša premore še otroške sobe z garderobo in kopalnico in sobo za goste. Trojno zastekljena okna in visoko učinkovita izolacija poskrbijo, da je stavba energijsko varčna.

house_s_33.jpg

Če vas zanima, kakšni so videti še drugi prostori in načrt preurejene hiše, si oglejte našo fotogalerijo.