Značilnosti oblazinjenega pohištva

Obstaja veliko različnih vrst oblazinjenega pohištva, na primer kavči, zofe, dvosedi, sedežne garniture, stoli za dnevno sobo ali jedilnico in drugo. Kupci se za tovrstno pohištvo odločajo predvsem zaradi fine zaključne obdelave pohištva, zanimivih barvnih kombinacij, navdihujočega oblikovanja in ne nazadnje različnih vzorcev, ki jih ponuja.

duralee2.jpg

Oblazinjeno pohištvo naj bo trpežno in dobre kakovosti, zaradi česar zahteva bolj malo vzdrževanja. To pomeni, da ga je treba le posesati s sesalnikom enkrat tedensko ali na štirinajst dni. Zato je kot nalašč za dnevne sobe, jedilnice in spalnice.

Kako izberete kos zase?

Takšno pohištvo danes množično izdelujejo v tovarnah, zato ni več tako drago kot včasih. Želene kose izberite glede na vaše potrebe in glede na to, kako ga boste uporabili. Če imate denimo stalne goste v svojem domu in sedežno pohištvo redno uporabljate, se vam bolj splača, da si omislite trpežnejše in kakovostnejše modele, na primer takšne z jeklenim ali lesenim (hrastovim ali kostanjevim) okvirjem.

c_napoleon_upholstered_chair.jpg

Podobno izberite tudi tkanine: izbirate lahko med bombažem, volno, poliestrom, najlonom ali drugimi tkaninami, ki ustrezajo vašim bivalnim prostorom. Priporočamo vam, da za prehodnejša mesta doma, ki jih pogosteje uporabljate, izberete trpežnejše tkanine, ki so odporne na madeže. V dnevno sobo denimo dodajte usnjeno sedežno garnituro ali stole, prevlečene z na madeže odporno mikrotkanino.

comfort_square_upholstered_sofa.jpg

Več fotografij privlačnega oblazinjenega pohištva pa si oglejte v naši fotogaleriji.