Da se boste lažje odločili, katero podjetje naj vgradi alarm in posreduje, če se ta sproži, upoštevajte naslednje nasvete. Nikoli ne izberite kar prvega, ki vam prekriža pot, temveč najprej poiščite čim več informacij o uglednih ponudnikih.

Zaupanja vredna priporočila

Preden se odločite za določeno podjetje, se dobro pozanimajte o vseh možnostih. Poiščite znane ponudnike z izkušnjami, ki so vam jih priporočili prijatelji. Ko ste izbor omejili na tri, se lotite povpraševanja. Povprašate jih lahko denimo, ali istočasno nudijo tako namestitev alarma kot samo posredovanje, ko se sproži. Pomembno je tudi, da okvirno določijo čas, ki ga potrebujejo za interveniranje, imeti pa morajo tudi klicni center, kamor lahko pokličete 24 ur na dan.

emergency_call_center.jpg

Za dodatno pomoč lahko prosite zavarovalnico, da vam svetuje, katera podjetja za varovanje doma priporočajo, ali pa se obrnete kar na lokalno policijsko postajo. Prav tako preverite, kakšna je stopnja kriminalne dejavnosti v vašem okrožju in katera kriminalna dejanja so najpogostejša, da vidite, kakšen alarm in koliko zaščite (če jo) sploh potrebujete.

alarm_how_to.JPG

Preden podpišete pogodbo

Pred podpisom pogodbe se prepričajte, da ste natančno prebrali vsa pogodbena določila − tudi tista v drobnem tisku. Obenem preverite, da sistem alarma resnično dela, ter kakšni so postopki za njegovo vzdrževanje in popravilo.