Toplina kamina

Stanovanje je sicer dvoinpolsobno, meri pa 68 kvadratnih metrov. Njegovo središče je svetla in zračna dnevna soba. K dobri osvetljenosti in iluziji prostornosti poleg belih sten pripomoreta strešno okno in še eno veliko okno, ki gleda na glavno ulico v Gothenburgu. Tradicionalni kamin ustvarja prijetno in toplo ozračje, idealno za družinska srečanja in druženje s prijatelji. Nasproti mu stoji starinska skrinja, ki služi kot podstavek za dekorativne elemente. Za toplino in domačnost pa poskrbi tudi svetleč lesen parket.

apartment_freshome_04.jpg

Barvite umetniške slike

Eleganten videz tega podstrešnega stanovanja s svojimi veselimi toni bogatijo umetniške slike na steni, ki prav zaradi čistega in svetlega dizajna pridejo še bolj do izraza. Veliko sliko v živahnih rdečih odtenkih dopolnjujejo živobarvne blazine, medtem ko modrina slike ob kaminu še bolj poudarja tople barve ognjenih plamenov. Bele stene in sive tramove dopolnjuje preproga na tleh in siv okvir vrat. Vsak detajl ali element je torej usklajen s celotno podobo interjerja.

apartment_freshome_06.jpg

Kuhinja in spalnica

V bližini dnevne sobe je kuhinja, kjer so elementi, kot velja za večino skandinavskih stanovanj, v beli barvi, da je tako prostor videti nekoliko večji. Dopolnjuje jo kuhinjska površina iz nerjavečega jekla ter svetlikajoče se modre, skoraj bele ploščice. V tej svetli in preprosti barvni shemi je vsak dodatek še bolj izrazit – to velja tako za zelene lončnice na okenski polici kot za šopek na mizi.

Tudi za spalnico je značilen minimalističen in umirjen dizajn, ki ga poživlja zrcalo z zlatim baročnim okvirjem.

apartment_freshome_01.jpg

Če tudi vi živite v majhnem podstrešnem stanovanju in si ga želite kar najbolje opremiti, si za navdih oglejte našo fotogalerijo.