Veliko ameriških družin rado obiskuje letovišča v bližini številnih Michiganskih jezer, ena izmed priljubljenejših lokacij pa je ob jezeru Higgins Lake. Zato so si arhitekti iz biroja Jeff Jordan Architects LLC omislili zelo veliko hišo, da lahko lastniki v času počitnic sprejmejo številne prijatelje in družinske člane, ki pridejo k njim na obisk in zaslužen dopust. Zato so arhitekti oblikovali prostoren dnevni prostor za sproščanje in kuhinjo.

higgins_lakeside_day_666x1000.jpg

Razkošna hiša, ki je videti kot koča

Osrednja zgradba je izdelana iz lesa, nekatere stene v notranjosti so betonske, na južni strani pa so stene iz jeklenih podpornikov in zastekljene. Na zgornji strani je zgrajena lesena terasa s stopnicami, ki vodijo proti jezeru. Na severnem delu pa ima hiša večje dvorišče, sredi katerega raste visoko drevo. Ob objektu je vgrajenih tudi več vzporednih betonskih pločnikov oziroma nekaj centimetrov visokih ograj, ki določajo prostor za posaditev rastlin.

higgins_north_court_665x1000_v_clanku.jpg

Bivalni prostori

Notranjost je prav tako spektakularna, saj nas navdušujejo predvsem velikost in privlačni visoki stropi, ki so ravno tako leseni. Za dekoracijo in uporabno sredstvo za prezračevanje so na strop pritrdili velik stropni ventilator, ki se razteza nad mizo v jedilnici in v dnevnem prostoru. Dnevna soba je z vseh strani odprta, saj so okna zgrajena tudi na vrhu edine zaprte stene s kaminom.

Več fotografij čudovite hiše ob jezeru Higgins Lake pa si oglejte tukaj.