Nosilne palice za zavese so vendarle ključni element okraševanja oken, ki ga pogosto spregledamo. Na izbiro so palice različnih velikosti, oblik, stilov pa tudi cen, pri pravilni odločitvi pa si pomagajte z naslednjim seznamom smernic.

curtain_rods_ss1lg.jpg

Oblika, stil in material

Najprej morate ugotoviti, kam sploh boste namestili palice, kar je odvisno od vrste zaves. Nekatere zavese so lahko videti prav lepe, če jih obesite nad okenskim okvirjem, medtem ko je večina pritrjena znotraj okvirja okna. Potem se morate odločiti, za kakšno obliko in stil palic se boste odločili. Med vso ponudbo izberite lepe okrasne palice, če jih nameravate namestiti nad okvirjem, ali prečne palice, če obešate zavese, ki so skrite pod okvirjem.

curtain_rods2.jpg

Prav tako vam priporočamo, da ste pozorni na material, iz katerega so palice izdelane. Naj bodo dobre kakovosti in naj ustrezajo podnebju, v katerem živite. Vročina, pretiran mraz, vlaga in prah – vse to lahko vpliva na nosilce. Poleg tega preverite tudi, ali se ujemajo z opremo in dekoracijo v prostoru.

curtain_rods.jpg

Zaključne podrobnosti

Posebno pozornost pa namenite še izboru obročkov ali kaveljčkov, ki povezujejo zavese s palicami. Po navadi so odvisni od vrste zaves; večji ko so, več pozornosti je na palicah in zgornjem delu zaves. Nazadnje pa si med pestro ponudbo omislite še okrasne zaključke, ki jih pritrdite na obeh koncih droga.