Podjetje Klun ambienti deluje na treh področjih. Kot je na novinarski konferenci razložil direktor in lastnik podjetja Robert Klun, »prvo področje pokriva proizvodnjo in prodajo oblazinjenega pohištva z lastno blagovno znamko Klun in je nadaljevanje družinske obrtne delavnice. Drugo področje je arhitekturno oblikovanje in urbanizem. Tretje pa je zastopstvo ergonomskih švicarskih stolov Giroflex.«

Ergonomskemu stolu priznanje red dot 2011

Ergonomski pisarniški stol Giroflex 656 švicarskega podjetja Giroflex, ki ga več kot uspešno zastopa slovensko podjetje, je prejel prestižno mednarodno priznanje red dot 2011. Nagrajeni stol je namreč popolnoma prilagodljiv in postavlja nove standarde, saj združuje estetiko in napredno tehnologijo. Glede na dejstvo, da mora biti ergonomski delovni stol fleksibilen in se prilagajati svojemu uporabniku, mu mora ves čas nuditi stabilno in pravilno ledveno ter hrbtenično oporo. Ravno to pa so glavne prednosti tega inovativnega stola, ki je tudi v celoti razgradljiv, je še poudaril Robert Klun. Vse sestavne elemente lahko recikliramo, tako da so izdelki iz družine Giroflex 656 tudi trajnostno naravnani.

klun_red_dot_stol.jpg

Predstavitev novega stenskega pohištva

Podjetje Klun ambienti bo 13. oktobra ob 19.30 na Gospodarskem razstavišču prvič uradno predstavilo svoj najnovejši izdelek oziroma model: stenski stol Big Apple ali po slovensko Veliko jabolko. Stensko pohištvo je sicer že del njihove proizvodnje (na sliki spodaj), za novi model, ki so ga razvili v sodelovanju s hotelom Triglav Bled, pa pravijo, da bo inovativen in zagotovo nekaj posebnega.

klun_big_apple.jpg

Četrti posvet o ergonomiji z mednarodno udeležbo

Ker je skrb za zdravje, udobno sedenje, privlačno in vrhunsko oblikovanje ter seveda okolje na prvem mestu prioritet podjetja, bo podjetje tudi letos organiziralo tokrat četrti mednarodni posvet na temo ergonomije v sodelovanju s Kliničnim inštitutom za medicino dela in Društvom oblikovalcev Slovenije. Na posvetu, ki bo potekal 8. novembra v ljubljanskem M-hotelu, bodo predavali strokovnjaki, ki bodo predstavili ergonomske dosežke in kako ti vplivajo na telesno in duševno zdravje: Metoda Dodič Fikfak in Kristijan Lipičnik, oba dr. med.,profesor doktor Zvone Balantič, Cornelis P. Bogerd, dr. med. iz Nizozemske, magister Vladimir Kočevar in diplomirani inženir arhitekture Robert Klun.