Sladke dobrote

Veliko družin nogavice natlači z bomboni. Sladke priboljške pa lahko izdelate tudi sami. Med dve rezini graham krekerjev lahko na primer daste penico in tanko rezino čokolade ter vse skupaj zavijete v celofan in zavežete z okrasnim trakom. Če imate kamin, lahko penice tudi pečete.

Ročno izdelan nakit

Če imate kaj izkušenj z biserčki, trakom in šivanjem, lahko v nogavice daste ročno izdelan nakit. Pripomočke in potreben material najdete v specializiranih trgovinah, navodila pa na mnogih straneh na internetu. Seveda pa morate upoštevati tudi želje osebe, ki ji je darilo namenjeno. Če na primer nikoli ne nosi uhanov, jih nima smisla podarjati.

tumblr_lbq01i6o1e1qd9xkco1_500.jpg

Ročno izdelani okraski

Okraske in obeske lahko izdelate sami iz testa, blaga, papirja ali lesa ali pa v trgovini kupite poceni prazne okraske, ki jih lahko še dodatno okrasite. Tako bodo okraski edinstveni, zanje pa boste porabili nekoliko manj časa, kot če bi jih izdelali čisto na novo. Okrasite jih z bleščicami ali jih pobarvajte. Da se ne bi poškodovali, jih najprej pospravite v škatlico in šele potem v nogavico. To velja tudi za nakit. Tudi božično nogavico lahko izdelate sami iz filca.

baked_dough_christmas_ornaments_thrifty_ecofriendly_gifts.jpg

Fotografije

Če imate fotografijo tistega, ki mu je darilo namenjeno, jo obrežite in dajte v majhen okvir. Tudi okvir lahko izdelate sami ali pa ga, podobno kot okraske, le dodatno okrasite. Najdite takšno fotografijo, na kateri ste skupaj z obdarovancem.