Darilo udobja

Tudi psi imajo radi udobje. To je predvsem pomembno pri spanju, še posebno če ima kuža težave s sklepi ali je bolan. Zakaj ne bi svojemu psičku kupili udobnega in mehkega pasjega ležišča? Tudi če že ima svojo ''posteljo'', mu lahko kupite še eno in jo postavite nekam drugam, tako da se lahko sam odloči, kje je bolj prijetno spati.

scruffs_grizzly_bear_dog_bed_brown.jpg

Toplina in varnost

Ste pomislili, da v tem mrazu zebe tudi vašega psička? Ljudje se lahko zavijemo v tople obleke ter si nadenemo rokavice, kape in šal, psi pa tega seveda ne morejo storiti. Vedno imajo na sebi isto debelo krzno, ne glede na to, ali so notri na toplem ali zunaj na hladnem. Ko greste na sprehod, lahko psu nadenete pasja zimska oblačilca, sploh če nima primerne dlake za zimo. Ker so pozimi dnevi krajši, se mnogi sprehajajo ponoči. Vendar pa vozniki včasih težko opazijo nočne sprehajalce. Tako pasji plaščki kot povodci in ovratnice naj bodo odsevni, da jih je lažje opaziti.

Če živite na podeželju, psa v slabem vremenu spustite v hišo. Tudi v pasji hiški ga namreč lahko zebe, poleg tega se predvsem psom z dolgo dlako sneg nabira med dlako in blazinicami na tacah. Če pes živi v stanovanju, pazite, da ne bo v njem preveč vroče. Nekateri pozimi radi pretiravajo z ogrevanjem in se potem po stanovanju sprehajajo v kratkih rokavih. Vi si lahko slečete odvečna oblačila, če vam je vroče, pes pa svojega kožuha ne more.

Led in sneg sta za pse nevarna tudi zaradi tega, ker lahko poškodujeta občutljive pasje šape, še posebno škodljiva pa je sol, ki jo pozimi potresajo po cestah in pločnikih. Včasih vsebuje jedke kemikalije, ki lahko ožgejo pasje šape, pes pa lahko sol tudi zaužije, ko si poskuša očistiti šape in ima potem trebušne težave. Da boste preprečili te težave, v trgovinah za živali kupite pasje copate ali pa poseben vosek za pasje tačke.

high_tech_dog_toys.jpg

Igra

Tudi psički imajo – tako kot otroci – radi igrače, sploh če so še mlajši. Nima pa vsak pes rad vsake igrače. Mogoče mu niso všeč klasične igrače za metanje ali vlečenje, bi pa bila zanj zanimiva bolj intelektualno zahtevna igrača ali pa takšna, ki cvili. Za tiste pse, ki najraje jedo, lahko kupite igračo, med katero spravite priboljšek, ki ga poskuša spraviti ven. Tudi če mu ni všeč nobena od kupljenih igrač, pa bo vsak pes zagotovo vesel, če dobi nekaj vaše pozornosti.

dog_eating_treat.jpg

Tudi psi radi dobro jedo

Ko kupujete pasjo hrano, preglejte oznake, da vidite, kaj sploh vsebuje in od kod izvirajo sestavine. Tudi pri priboljških morate biti pazljivi, saj pogosto vsebujejo veliko konzervansov in umetnih barvil. Navsezadnje, zakaj ne bi tudi svojemu psu za božič privoščili kosa navadne klobase?