»Na trgih Italije, Francije, Švice, Nemčije in Avstrije želimo do konca leta 2012 prodati polovico svoje proizvodnje. Prodor na tuje trge je zelo zahteven, saj gre za trge kjer je panoga pasivne gradnje izredno razvita, ljudje pa so navajeni kupovati domače izdelke,« pravi Marko Lukić, direktor podjetja Lumar IG. Zato je bila premierna predstavitev podjetja na sejmu Salon Résidence et Bois, Eurexpo v Lyonu še pomembnejša, saj na francoskem trgu od letos nastopa aktivnejše. Regija Rhône-Alpes je francoska regija z največjim potencialom na področju lesene montažne gradnje in je hkrati druga najbolj razvita regija v Franciji.

Večja prepoznavnost na tujih trgih

»S sejemskim nastopom želimo povečati prepoznavnost blagovne znamke Lumar tudi na tem trgu in potencialnim kupcem predstaviti letošnje novosti, tako s področja tehnologije kot oblikovanja in dizajna,« je dodal Lukić. Izpostaviti želijo novo sodobno linijo hiš Black Line in več novih tipov hiš iz linij Classic in Avantgarde. Privabiti hočejo tako individualne kupce kot tudi investicijske družbe in javno upravo, saj se želi podjetje aktivno vključiti tudi področje gradnje pasivnih javnih objektov.

lumar_individual.jpg

S samostojno predstavitvijo pa Lumar te dni predstavlja še na sejmu SAIE v Bologni, ki je eden odmevnejših sejmov gradbene stroke na italijanskem trgu. Letos so ga organizatorji razdelili na tri tematske sklope: energija in trajnostni razvoj, gradnja in proizvodnja ter sklop, v katerem se predstavljajo ponudniki storitev s področja gradnje in dizajna. Lumar razstavlja letošnje novosti tako s področja tehnologije kot oblikovanja in dizajna.

Lumar Biohaus v vrhu proizvajalcev

Lumar je letos okrepil nastop na italijanskem trgu in nadgradil večletno sodelovanje s podjetjem Biohaus. »Skupno podjetje Lumar je simbioza med tehnologijo in visoko kakovostjo Lumarjeve proizvodnje, združeno s prefinjenim dizajnom ter natančno in kakovostno izvedbo, ki odlikuje blagovno znamko Biohaus,« je dejal Marko Lukić. Najnaprednejše tehnologije in komponente, energetska učinkovitost in bivalno ugodje, ki ga ponujajo objekti Lumar Biohaus, uvrščajo podjetje v vrh proizvajalcev. Le nekaj kilometrov od razstavnega salona v kraju Tavagnacco pri Udinah si lahko obiskovalci ogledajo tudi prvo bioekološko naselje v Italiji, ki je najpomembnejša referenca podjetja Lumar Biohaus na italijanskem trgu.

lumar_razstavni_salon_biohaus1.jpg

Lumar je za svoje visoko energetsko učinkovite rešitve in tehnologije prejel številna priznanja in certifikate. Mednje spadajo tudi certifikat RAL, ki ga podeljuje Ottograf Institut iz Stockholma, certifikata Ü in ÜA, ki potrjujeta kakovost lesenih konstrukcijskih elementov, kot tudi evropski certifikat CE za montažne konstrukcijske elemente. Najprestižnejši certifikat Passivhaus, ki ga podeljuje Passivhaus institut, je Lumar pridobil za konstrukcijski sistem Lumar Pasiv, ki ga zahvaljujoč visoki energetski učinkovitosti in kakovosti gradnje uporabljajo ne le za gradnjo pasivnih hiš, temveč tudi gradnjo večjih pasivnih objektov, vrtcev in šol.