Reciklirana miza

Iz lesenih palet zlahka izdelate rustikalno klubsko mizico za dnevno sobo ali teraso in mizo za jedilnico, domačo pisarno oziroma študijsko sobo. Slednjo naredite tako, da na paleto preprosto pritrdite kovinske ali lesene "noge", ki ste jih ravno tako izdelali iz palet. Mizico nato prebarvajte v želeno barvo in prelakirajte z zaščitnim premazom.

coffeetable_from_pallet_with_glass_on_top_diy.jpg

Nizko klubsko mizico pa enostavno sestavite iz dveh palet, ki ju položite eno na drugo. Prebarvajte jo in dobili boste praktično ter lepo mizico za odlaganje predmetov. Za modernejši videz mizico prebarvajte v belo barvo in čez njo položite še stekleno ploščo.

Kuhinjski otok

Palete lahko uporabimo tudi za drugo opremo. Z njimi lahko sestavite celo kuhinjski otok, če jih zložite skupaj več. Potrebovali boste vsaj tri palete, ki jih med seboj pritrdite z žeblji. Na koncu otok le še pobarvajte v naravni odtenek in ga umestite v kuhinjski prostor.

m_island_kitchen_made_from_pallets.jpg

Stoli in sedežne garniture

Iz palet pa lahko izdelate tudi stole in kavče za sedenje. Namesto lesenih palet si lahko omislite plastične, ki jih prerežite na polovico in obložite z mehkimi blazinami: zgornji del uporabite za naslonjalo, spodnjo polovico pa za sedenje.

Če sestavite dve paleti eno nad drugo in jih v paru pritrdite več skupaj, na primer šest, dobite sedežno garnituro. Oblikujete jo lahko povsem po želji oziroma glede na potrebe prostora, kamor jo nameravate umestiti. Ker je po višini izdelana iz dveh palet, je vmes prostor tudi za shranjevanje.

m_sofa_from_pallets.jpg

Postelja ali dodatno ležišče

Če potrebujete dodatno ležišče, ga preprosto sestavite iz palet. Takšna postelja običajno ni primerna za odrasle, je pa kot nalašč za otroke. Palete le zložite skupaj, jih varnostno pritrdite in čeznje položite vzmetnico, posteljnino ter blazine. Če dodatnega ležišča ne potrebujete, pa lahko iz palete naredite ležišče za hišnega ljubljenčka. Paleto razrežite tako, da dobite škatlasto pravokotno obliko, ki je na zgornji strani odprta. Vanjo nato položite le še odejo ali blazino.

Pohištvo za shranjevanje

Iz palete lahko pridobite stojalo za čevlje, če jo postavite pokončno. Paleto temeljito očistite in jo vertikalno pritrdite na steno v predsobo ali na hodnik. Zaradi svoje strukture so palete primerne tudi za hrambo koles v prostoru, saj jih lahko obesite na steno, uporabite pa jih lahko tudi kot knjižne police.

shoes_storage.jpg

Okrasni arhitekturni elementi

Palete lahko postavite ob steno na balkon in nanje namestite posode z rastlinami. Tako ustvarite vertikalni vrt, ki polepša celostno podobo balkona, terase ali okolice. Iz  palet lahko zložite celo stopnice, ki povezujejo nadstropji, če ste pri delu natančni.

Več fotografij recikliranega pohištva iz palet pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.