Choi Jeong-Hwa je pravi mojster, kar se tiče preoblikovanja in ponovne uporabe najdenih, starih in zavrženih predmetov. Tokrat je recikliral tisoč notranjih in vhodnih vrat najrazličnejših svetlih barv, s katerimi je prenovil in provokativno dopolnil fasado bloka. Unikatni projekt je eden njegovih najambicioznejših poskusov, kako lahko običajne vsakdanje predmete uporabimo na nenavaden in poseben način.

fasada_iz_vrat.jpg

Razgibana postavitev vrat

Južnokorejski umetnik je želel praktično umetnost približati širšim množicam, zato se je odločil ponovno uporabiti barvita vrata, brez katerih nobeno domovanje ne bi bilo enako. Vrata je zbiral po celem mestu, ob fasado pa jih je pritrdil v vizualno privlačnem zaporedju, tako da je ustvaril barvite vzorce.

fasada_iz_vrat_3.jpg

Blok je od daleč zelo opazen, od blizu pa je zaradi postavitve vrat videti kar malce neskladen, a zato toliko bolj zabaven in živ. Umetnik je prepričan, da je s tem projektom dokazal, da umetnosti ne najdemo samo v galerijah in muzejih ter da se je umetnost, kot jo doživljamo, v zadnjih letih spremenila.