Če živite na območju, ki ga vsako zimo prekrije snežna odeja (v večjem delu Slovenije, torej), imate zagotovo izkušnje s kidanjem snega. Ni ravno zabavno, kajne? Posipavanje s soljo je ena od rešitev, a obstajajo tudi druge.

Varna sredstva, ki ne škodujejo okolju

Veliko hišnih lastnikov se dobro znajde s sredstvi, ki ne vsebujejo soli in niso strupena za okolje – so varna za uporabo in delujejo ravno tako dobro kot sol. Zanimiva alternativa je tudi naravni pesek za mačke – snega in ledu res ne stopi, omogoči pa hojo in vožnjo po ledenih površinah brez zdrsov. Je tudi okolju prijazna alternativa, saj ne vsebuje kemikalij in ne škoduje otrokom, hišnim ljubljenčkom in rastlinju. Lahko si pomagate tudi z drugimi materiali – žaganjem, peskom, pepelom...., ki vam pomagajo preprečevati padce in poškodbe.

clearing_snow.jpg

Udobno, a drago preganjanje snega in ledu

Če pa imate nekoliko več denarja, obstaja še nekaj rešitev, kako odgnati led s privozov. Najprej ogrevanje privozov: če imate nekaj tisoč evrov, si lahko omislite ogrevanje tal pred hišo. Nikoli več vam ne bo treba kidati snega. Z ogrevalnimi predpražniki ali podlogami za stopnice enostavno prekrijete površine pred vhodnimi vrati, stanejo pa manj kot sto evrov. Omislite si lahko tudi večje različice ogrevalnih podlog, s katerimi prekrijete vso pot do hiše. Res stanejo od nekaj sto pa tudi do nekaj tisoč evrov, po njih pa se boste lahko brez skrbi sprehodili od vhodnih vrat do poštnega nabiralnika, privoza ali garaže.