Vrhunski dizajn za moderno gospodinjstvo

Cenovno dostopna armatura zapolnjuje vrzel med luksuznim oblikovanjem in praktično, vsakodnevno uporabo. »Oblikovanje izdelka, ki deluje ekstravagantno, hkrati pa se prilega v vsako moderno gospodinjstvo, je bilo pravi izziv,« je dejal oblikovalec Rok Kuhar na odprtju razstave v Londonu. Izziv, ki mu je bil kos.

armal_pasta.jpg

Tudi Peter Szutta, direktor družbe Armal International, ki je naročila oblikovalsko kuhinjsko armaturo, je v Londonu izrazil svoje zadovoljstvo: »Sodelovanje na tem znanem oblikovalskem festivalu je za Armal velika čast in potrjuje, da smo pri oblikovanju izdelkov izbrali pravo pot. Oblikovanju in estetskim lastnostim naših izdelkov posvečamo veliko pozornost – ne samo pri luksuznih linijah, ampak tudi pri izdelkih v nižjem cenovnem razredu.«

Petnajst let izzivov z Armalom

Ta demokratičen oblikovalski koncept, pri katerem je oblikovalski vložek podoben, če ne celo višji kot pri projektih z ekstremnimi proračuni za višji cenovni razred, pooseblja kuhinjska armatura Pasta oblikovalca Roka Kuharja. Kuharjevo sodelovanje z Armalom traja več kot petnajst let in je polno izzivov, ki jih postavljajo omejitve takih industrijskih naročil. Ne prototipi, ki za vedno ostanejo le razstavni kosi – Kuharja zanimata tehnologija in serijska proizvodnja. Osredotoča se tudi na podrobnosti, ki lahko popolnoma spremenijo pomen projekta.

armal_pasta_1.jpg

Razstava Silent Revolutions, ki jo je zasnoval ljubljanski Muzej za arhitekturo in oblikovanje, je predstavila izbor projektov industrijskega oblikovanja, ki so zaznamovali prvi dve desetletji obstoja Slovenije kot evropske države. Namesto splošnega pregleda se je osredotočila na najbolj izjemne posamezne primerke. Izbrani razstavni izdelki poosebljajo strasti in obsedenost ustvarjalcev ter zagon, inovativni razvoj in visoko kakovostno proizvodnjo.