Tako talno oblogo lahko naredi vsak. Najprej zaprite sobo, saj se morajo tla posušiti – saj nočete, da bi vam v kuhinjo pritekli otroci in uničili vse vaše delo? Najbolje je, da soba ostane zaprta 24 ur. Ko obesite na vrata znak "vstop prepovedan", temeljito počistite tla in pustite, da se posušijo.

Za naravni videz

Rjave papirnate vrečke (uporabite lahko tudi ovojni papir) natrgajte na nepravilne dele, ki naj bodo velike, kot vam najbolj ustreza. Pomembno je, da jih natrgate in ne narežete, saj boste tako dobili naraven videz, ki ga potrebujete. Škarje uporabite le za tiste dele, ki jih nameravate položiti ob omarice in stene. Nato vsak kos popolnoma zmečkajte in ga spet izravnajte.

Na tla nakapljajte manjšo količino poliuretanskega lepila, kamor boste postavili prvi kos vrečke. S čopičem lepilo enakomerno razvlecite v vse smeri (lahko si pomagate tudi z roko). Kos papirja položite na tla, na njegov vrh prav tako nanesite nekaj lepila in ga poravnajte. Zdaj nadaljujte s polaganjem koščkov vrečk, tako da se ti rahlo prekrivajo.

tla32.jpg

Mehučke, ki nastanejo, iztisnite

Sproti se znebite mehurčkov, ki nastajalo – za to delo so najbolj primerne roke.  Če ugotovite, da so se mehurčki naredili pod koščki, ko se lepilo začne sušiti, se jih znebite s šivanko, dodajte nekaj več lepila in poravnajte.

Ko s papirjem obložite cela tla, pustite, da se vse skupaj posuši. Vsako uro ponovno nanesite lepilo, tako da boste imeli na koncu štiri do šest slojev, ki bodo varovali vaša tla. Nato je pomembno, da sušenju namenite dovolj časa, najmanj čez noč, če je mogoče, pa še dlje.

Takšna tla lahko hitro popravite z novimi kosi papirnatih vrečk, brez težav jih lahko tudi čistite. Ko opazite, da so izgubila svoj sijaj, jih očistite in enostavno dodajte nov sloj lepila.