Drevo postavite na primerno mesto

Prava lokacija drevesca je skoraj tako pomembna kot dekoracija. Tisti del, ki gleda na sobo, naj bo najlepši. Če imate pravo drevo, boste za lep videz mogoče morali nekatere veje tudi obrezati. Če je drevo umetno, si vzemite nekaj časa in veje čim bolj razširite, da bo videti čim bolj resnično.

Začnite z lučkami

Preden začnete, preverite, če lučke sploh delujejo. Potem od vrha navzdol okrog vej ovijajte svetlobno verigo, tako da z delom, ki se vključi v vtičnico, končate pri tleh. Luči naj bodo okoli vej razporejene enakomerno, kabel pa naj bo čim bolj skrit.

drevesce2.jpg

Najprej obesite velike okraske

Tradicionalno okrasne kroglice obešamo glede na velikost, tako da so večje bolj pri tleh in manjše pri vrhu. Vendar pa so moderna drevesa videti bolje z mešanico različnih velikosti tako na vrhu kot spodaj. Vendar pa morate še vseeno poskrbeti za ravnovesje, zato pri vrhu obesite manj večjih obeskov in spodaj več. Če imate veliko obeskov enake barve, najprej obesite te in jih enakomerno razporedite po drevesu. Med okraševanjem vsake toliko stopite korak nazaj, da se prepričate, če je vse skupaj videti lepo.

Zapolnite prazna mesta

Ko obesite večje okraske, najprej od bolj daleč preverite, če so enakomerno razporejeni in če so kje prazna mesta. Ta zapolnite s srednje velikimi okraski. Potem še enkrat preverite in preostala prazna mesta zapolnite še z manjšimi okraski. Globino lahko ustvarite tako, da nekaj okraskov obesite bližje deblu. Končajte z obeski bolj posebnih oblik, na primer ptički. Če imate otroke, obesite krhke in dragocene okraske bolj pri vrhu, da jih ne bodo razbili.

drevesce3.jpg

Treba je znati pravočasno nehati

Tudi drevo z malo okraski je lahko videti lepo, če so kroglice velike in močnih barv. Močno okrašeno drevesce je lahko prav tako videti lepo, vendar pa morajo biti obeski dobro usklajeni. Če je vrh božične jelke zelo dolg, na njegov vrh ne obešajte ničesar, ampak raje okrasek za vrh obesite pred to vejo, da zapolni prostor. Za konec pod drevesce postavite še zavita darila.

Če ste se naveličali klasičnih okraskov, ki jih obešate vsako leto in si želite nekoliko bolj posebna, a vseeno čudovita božična drevesca, lahko navdih najdete v naši fotogaleriji.