Domača pisarna

Prvi način za ureditev vrtne lope je, da jo spremenite v domačo pisarno. Delovno okolje sredi narave bo namreč pripomoglo k boljši koncentraciji, obenem pa boste odmaknjeni od hrupnega okolja. Za večje udobje notranje stene lope obložite z lesenimi deskami ter namestite ogrevalni sistem in klimatsko napravo, da jo boste lahko uporabljali čez vse leto.

Hiška za otroško igro

Neuporabljeno vrtno lopo je mogoče preprosto uporabiti tudi kot hiško za igranje ali shranjevanje otroških igrač. Tako bodo imeli otroci enostaven dostop do vrta in narave za hišo. Priporočamo vam, da notranje zidove prebarvate v drzne in barvite kombinacije ter na njih narišete motive risanih ali pravljičnih junakov, saj s tem najlažje pričarate atraktiven in za otroke zanimiv prostor. Napolnite ga z igračami, ki bi sicer zavzele veliko dragocenega prostora v hiši. Zunanje stene lope pa okrasite z rastlinami plezalkami, vzpenjavkami ali s posajenimi cvetlicami, na primer sončnicami.

garden_shed.jpg

Hiška za prirejanje (najstniških) zabav

Najstniki obožujejo hišne zabave, vendar pa mnogokrat za seboj pustijo pravo razdejanje in nered po vsej hiši. Zato jim prostor za prirejanje domačih zabav uredite v vrtni lopi. Dodajte le nekaj kosov pohištva (mizo, stoli, kavč), sistem z ozvočenjem za predvajanje glasbe, po tleh pa položite toplo barvito preprogo. Na strop lahko obesite še pisane balone.

Rastlinjak

Vrtno lopo zlahka spremenite tudi v rastlinjak, v katerega lahko posadite občutljivejše rastlinske vrste. Da boste ohranjali rastline zdrave, v lopo dodajte ogrevalni in namakalni sistem; poskrbeti pa morate tudi za ustrezno razsvetljavo, če že streha in del sten niso zastekljeni. Del strehe, ki je usmerjen proti sončni južni strani, lahko podaljšate do tal in zastekjite, da pridobite dodaten prostor za rastline in več naravne svetlobe.

garden_shed_into_greenhouse.jpg

Prostor za sajenje in presajanje rastlin

Lopa v kotu vrta pa je lahko tudi idealen prostor za sajenje ali presajanje rastlin. Ob notranje stene vgradite police, kamor boste lahko odlagali presajene rastline, vrtno orodje in druge pripomočke. Cvetlična korita, posode in vrtno zemljo shranjujte na policah, tako da sprostite območje na tleh, ki ga lahko uporabite za odlaganje vrtnega orodja.