Majhna hiša z močno strukturo

Čeprav je hiša majhna, pa ima močno strukturo in opazen videz, s čimer na zanimiv način dopolnjuje stari del Tokia, za katerega so značilne ozke ulice in tradicionalen dizajn. Hišico z obeh strani obdajajo visoki, prazni zidovi sosednjih stavb, pa tudi na južnem delu gleda neposredno na sosednjo hišo.

yoyogi_house7.jpg

Pri postavitvi torej ne moremo govoriti o veliki svobodi in odprtosti, ki bi si jo želeli lastniki, vendar pa so jo dosegli na drug način: na primer z velikimi okni in steklenimi stenami, ki povečajo in vizualno odprejo majhne sobice. Ker ni na voljo veliko prostora, je osnovna oblika sprednjega dela hiške kvadratasta, da je prostor čim bolj izkoriščen. Pod to ''kocko'' je prostor za avto, ki je tam zaščiten pred vremenskimi vplivi.

yoyogi_house2.jpg

Veliko posebnih želja lastnikov

Skoraj neverjetno je, kako je arhitektom v tako majhno hišo uspelo strpati vse sobice, ki sta si jih želela lastnika. Hotela sta namreč majhno in uporabno hišo, v kateri bi bilo dovolj prostora za njune dejavnosti in konjičke, sobico za slikanje in delovni prostor za gospodinjo..

yoyogi_house6.jpg

Hoteli sta tudi dostop do zunanjega prostora in vrt, kjer bi gojila jagode in iz njih delali marmelada. To je na prvi pogled sicer videti kot skromna in preprosta želja prikupnega starejšega para, vendar pa je v modernem in gosto naseljenem mestu ni tako lahko uresničiti. Vendar pa so arhitekti na koncu naročnikoma uspeli dati tisto, kar sta si želela. Prostor za zelenje je tako neposredno ob hiški, sicer skrit za sprednjim delom, med njim pa vodi potka do vhoda.