Preberite si nekaj idej, s katerimi lahko ustvarite edinstven in prijazen dizajn dnevne sobe.

Rustikalni videz

Z rustikalnim videzom bo dnevna soba delovala hkrati prijazno in elegantno. Kamnite stene so vedno odlična izbira, še posebno za dnevno sobo. Če se odločite, da v dekor vključite kamen, pa morate trd in hladen videz nekako razbiti z nečim mehkim in toplim. To velja tako za teksturo kot barvo. Tudi leseno pohištvo je odlično dopolnilo kamnu, saj deluje domače, toplo in prijazno.

dkjudkm.jpg

Kamin

Pravi kamen ali pa kamniti furnir lahko uporabite za stene ali pa samo na določenih delih, na primer za kamin ali stopnice. Prav kamin je med najlepšimi in najpogostejšimi načini dekoracije, ko gre za dnevno sobo. Pomaga ustvariti toplo vzdušje, plameni ognja, ki jih opazujete ob večerih, pa delujejo sproščujoče.

Visok strop in barve

Če želite doseči bolj dramatičen videz dnevne sobe, precej pomaga, če so v njej visoki stropi. Tako lahko okna okrasite z dolgimi zavesami, lahko pa si omislite tudi lestenec v ujemajočem slogu. Ko gre za barve, je najpogostejša rjava, ki se izredno lepo ujema z rustikalnim vintage videzom dnevne sobe, ki ga želite doseči.

living_room_design_ideas22.jpg

Še več čudovitih dnevnih sob z rustikalnim pridihom in elementi iz kamna si lahko ogledate v naši fotogaleriji.