Svetujemo vam, da izberete le najnujnejše elemente ter dodate odprte police. Boste videli: kuhanje bo tudi v majhni kuhinji užitek!

Navdušeni nad policami

kuhinja1.jpg

Odprte police dajo kuhinji zračen in eleganten videz, hkrati pa lahko nanje spravimo mnogo več kot v klasične zaprte kuhinjske omarice. Namestitev ličnic na omarice vam bo v majni kuhinji vzela kar nekaj prostora, saj jih je treba uskladiti z gospodinjskimi aparati in omaricami v spodnji vrsti, nekaj prostora v psihološkem smislu vzamejo barve, predvideti pa je treba tudi sistem odpiranja.

Luksuzne delovne površine

Luksuzne delovne površine iz dragocenih materialov, kot sta kamen in granit, so drage, vendar kuhinjo spremenijo v dragulj, ne glede na to, koliko denarja ste porabili za kuhinjske elemente. Svetujemo vam, da investirate v kuhinjski pult in kupite cenejša vrata, luči in talne obloge.

Les v kuhinji

Les je material, ki kuhinji podari toplino in jo spremeni v prijeten prostor, v katerem se boste radi zadrževali. Če pa lesenim tlom ne zaupate preveč, izberite kakšnega od nadomestkov, kot je na vlago odporna mešanica umetne mase in lesa.

Dobro osvetljene delovne površine

kuhinja2.jpg

Dobra osvetlitev je ključni element vsakega prostora, posebno kuhinje. Lestenec je odličen za jedilnico, v kuhinji pa je bolje, če delovne pulte osvetlite s halogenskimi sijalkami ali LED-diodami, ki jih lahko namestite na omarice. Če v stanovanju nimate dovolj prostora za jedilnico in jeste v kuhinji, prosite električarja, naj vam namesti posebno stikalo za reguliranje svetlobne jakosti.

Usklajenost elementov

kuhinja3.jpg

Postavitev elementov v majhni kuhinji naj bo omejena na eno steno. Izberite lepo kuhinjsko pohištvo, najbolje belo ali iz nerjavečega jekla. V majhni kuhinji je vzdrževanje reda še pomembnejše kot v veliki, zato se poslovite od nereda.

Zanimivi kovinski detajli

Nerjaveče jeklo je še vedno ena od tistih kovin, ki da kuhinji videz profesionalnosti. Več ko ga je v kuhinji, bolj industrijski je njen videz. Celoto lahko omehčate z belimi detajli, ki jih namestite v višino oči, in rustikalnim lesenim podom.

Več fotografij in idej za ureditev tesne kuhinje najdete v naši fotogaleriji.