V torek, 4. oktobra, bomo že 80. leto zapored obeležili svetovni dan živali. Na ta dan društva za varstvo in zaščito živali po vsem svetu prirejajo dogodke, katerih namen je opomniti ljudi, kako pomembno vlogo imajo živali v našem vsakdanjem življenju, in kako moramo za njih poskrbeti.

Za ljubitelje živali

Podjetje Mars, zastopnik blagovnih znamk Pedigree in Whiskas, v Tivoliju že tretje leto zapored prireja srečanje lastnikov hišnih živali in njihovih štirinožnih prijateljev. Ker ta dan praznujejo živali, bo še posebno lepo poskrbljeno za vse pasje kosmatince in mačje lepotice, ki se bodo lahko prijetno razvajali, igrali in sladkali v kotičkih, pripravljenih posebej zanje. Obiskovalci pa se bodo lahko udeležili različnih zabavnih in poučnih aktivnosti, se potegovali za nagrade; kot vsako leto pa bo družabni dogodek tudi dobrodelno obarvan.

Pester zabavni in izobraževalni program

Sobotni program bo pester, zabaven in poučen, tako za lastnike kot za njihove pasje in mačje spremljevalce. Obiskovalci se bodo lahko na dogodku skupaj s svojimi hišnimi ljubljenčki udeležili zanimivih aktivnosti ali se posvetovali s strokovnjaki za prehrano in nego, na primer z veterinarji. Na voljo pa bo tudi pasji in mačji frizer ter "bar", kjer se bodo lahko živali razvajale s priboljški Pedigree in Whiskas.

dan_zivali_229.jpg

Hišni ljubljenčki bodo lahko pokazali trike in vragolije, predstavili pa se bodo tudi reševalni psi ter kinološka in felinološka društva. Špela Cocej Minatti, vodja marketinških aktivnosti pri podjetju Mars Slovenija, je ob tej priložnosti povedala: »Letos imamo pripravljeno pasjo in mačjo promenado, na kateri bo več stojnic in izobraževalnih točk. Tam bo tudi trener poslušnosti, s katerim bodo lahko obiskovalci vadili pasje ukaze in tako svojega psa tudi kaj novega naučili. Navzoč bo tudi veterinar in ne nazadnje strokovnjakinja za masažo psov, ki bo lastnikom pokazala, kako psičkom olajšamo različne težave.«

Spremljajoče aktivnosti

Da bo druženje še posebno prijetno, bo med drugim poskrbljeno tudi za ustvarjalne otroške delavnice, pasji poligon, kotiček s spominskimi fotografijami, presenečenja, privlačne nagrade in darila ter seveda dobrodelnost. Najzanimivejši del dogodka bo zagotovo ob 13.30 uri, ko bodo na oder stopili najbolj simpatični kosmatinci, izbrani na Facebookovi strani Psi so zakon. Program pa se bo zaključil z velikim žrebom kuponov obiskovalcev. Enega od njih bosta namreč Whiskas in Pedigree nagradila z mesečno zalogo pasje ali mačje hrane.

dan_zivali_083_470x352.jpg

Dobrodelna nota

Organizatorji tudi letos niso pozabili na dobrodelnost, pri kateri bodo lahko sodelovali vsi obiskovalci, saj ima srečanje poleg zabavne in izobraževalne vedno tudi dobrodelno noto,« je še izpostavila Špela Cocej Minatti. Zbirali bodo namreč sredstva za pomoč zavetiščem za živali po Sloveniji in zbrani izkupiček od srečelova v celoti namenili zavetišču v Ljubljani, Horjulu, Novem mestu, Pomurju in na Obali.