Čebulice tulipanov posadite v posode

Da bodo tudi čebulice tulipanov uspešno preživele mrzle zimske mesece, jih posadite v posode oziroma cvetlična korita. Pri tem bodite še posebno pozorni, da naredite primeren drenažni sistem, saj pozimi rastline najpogosteje ubije ravno led. Voda mora tekoče odtekati, poskrbite pa tudi za dovolj kakovostno zemljo. V zimskem času namreč čebulice varčujejo z energijo, da bi preživele mraz, v posodah pa običajno nimajo toliko priložnosti za iskanje hranilnih snovi, zato jim le-te dodajte vi.

tulips_step3.jpg

Nega čebulic

Posode s čebulicami shranite na varno mesto. Premaknite jih na varno mesto, kjer razni vremenski vplivi ne bodo načeli občutljivih čebulic, na primer v bližino temeljev vaše hiše, v klet ali garažo. Prostor naj bo hladen, a ne preveč, da mraz čebulic ne bo poškodoval.

cebulice.JPG

Sicer bodoči tulipani čez zimo ne bodo potrebovali toliko vode, a vseeno je bodo morali dobiti vsaj nekaj. Če jih boste shranjevali v zaprtem prostoru, jih morate občasno zaliti z vodo. Zalijte jih približno enkrat mesečno: vode ne zlivajte neposredno na čebulice, ampak zmočite območje okoli njih. Čebulic ne gnojite, temveč z gnojenjem počakajte do spomladi, ko boste tulipane lahko prestavili na prosto.