Toplino in prijetno vzdušje v božičnem času lahko dosežete s čisto preprostimi idejami, ki vam ne bodo vzele veliko časa. Zakaj bi na primer zavrgli stare okraske za božično drevesce? Lahko jih uporabite kot dekoracijo, tako da jih razporedite po omarici ali polici.

Okraski iz papirja ali lesa

Zakaj bi zapravljali ogromno denarja za steklene božične okraske, ko pa so papirnati ravno tako lepi. Iz papirja lahko ustvarite zvezdice in snežinke ter jih obesite po hodniku ali nad jedilno mizo. Če sami nimate ustvarjalne žilice ali dovolj delovne vneme, lahko podobne lepe papirnate okraske tudi kupite. Za retro videz lahko sami naredite preproste vintage papirnate verige. Zanje uporabite stare ostanke tapet, stripov, revij ali knjig.

19738_ex1.jpg

Ustvarite lahko tudi napis, ki bo že na vhodu prijazno pozdravil obiskovalce. Tudi pri lesu se lahko prepustite ustvarjalnosti. Naredite predlogo iz papirja in po njej ustvarite okraske, na primer majhna božična drevesca. Ta še pobarvajte in obesite. Vaši božični shemi bodo takšni okraski dodali ljubek, rustikalen pridih.

19742_ex1.jpg

Zakaj se ne bi lotili tudi šivanja? Po svoje lahko na primer okrasite nogavice, v katerih bodo na božično jutro čakala darila, ali pa ustvarite okraske iz blaga različnih oblik.

19752_ex1.jpg

Piškoti in sveče

Nič ne doda več topline božiču kot vonj po sveže pečenih piškotih. Lahko jih tudi podarite svojim bližnjim v ljubkih steklenih kozarcih, ki ste jih okrasili s trakom in darilnimi oznakami.

19740_ex1.jpg

Poseben čar božiču dodajo tudi sveče. Za podstavek lahko preprosto uporabite prazne kozarce, ki jih okrasite z darilnim trakom.

Še več idej za preproste božične dekoracije pa si oglejte v naši fotogaleriji.